Hellas har vært på radaren til alle som bryr seg om økonomi de siste månedene, og banker med stor låneeksponering mot landet sliter.

I dag pakker DnB Nors konsernsjef Rune Bjerke feriekofferten og reiser til nettopp Hellas. Men utover ferieplanene, har han ikke så store grunner til å tenke på det kriserammede landet.

Konserndirektør finans Bjørn Erik Næss i DnB Nor sier banken ikke har direkte eksponering mot gjeldskrisen i Hellas.

- Der har vi ingen ting, og det skal vi ikke ha heller. Vi har greske shippingkunder, men de er ikke avhengig av utviklingen til Hellas, sier han til TDN Finans.

Videre sier han at banken er beredt til å gi nye lån til gode shippingkunder, noe som banken også har sett en tendens av i andre kvartal.

Ifølge konsernsjef Rune Bjerke har konteiner- og tankmarkedet den seneste tiden utviklet bedre enn bankene tidligere trodde. Tørrbulkmarkedet sier han fremdeles er volatilt og peker på at mange nybygg ventes å komme inn i markedet i 2011 og 2012.

Shipping-trøbbel
DnB Nor har imidlertid ikke vært bare heldig med shippingsatsningen.

Nordea og DnB Nor sto for over 90 prosent av norske bankers utlån til skipsfart, da ratene raste til bunns og næringens evne til å betjene gjeld ble drastisk svekket.

Dette påførte DnB Nor betydelige tap.

Les også: DnB Nor avviser shipping-fare

Frykter store shippingtap i DnB Nor

Nå skal marginene opp. Kanskje.
DnB Nor venter totalt stabile marginer fremover, eller at de skal litt opp.

Det sa konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor på bankens kvartalspresentasjon fredag.

- Alt i alt mener vi vi vil ligge omtrent stabilt på marginene for konsernet, alternativt litt høyere, sa han.

Han peker på at i Norge vil det bli tøft å holde de volumvektede marginene oppe i personmarkedet med blant annet tøff konkurranse i boliglånsmarkedet.

- Det vil bli svært vanskelig å holde utlånsmarginen oppe, sa han.

Han mener imidlertid at marginutviklingen på lån storkundemarkedet vil kompensere for utviklingen innen personmarkedet.

Les også: Bjerke innfrir

DnB Nor vil bli best i verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.