Strauss-Kahn har de siste ukene vært i retten i den nordfranske byen Lille, tiltalt for hallikvirksomhet som del av et større prostitusjonsnettverk.

Før rettssaken startet, skal aktor Frédéric Fèvre ha ønsket å henlegge saken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen – men ble stanset av etterforskerne i saken, ifølge AFP.

Ba om fengsel for «Dodo»

Tidligere på dagen ba Fèvre om at en av Strauss-Kahns medtiltalte, Dominique Alderweireld – bedre kjent som «halliken Dodo» – skal fengsles i ett år og ilegges en bot på 10.000 euro (85.850 kroner).

– Han var sjefen, sa Fèvre om Alderweirelds rolle i prostitusjonsnettverket.

Ville bli president

Strauss-Kahn fikk knust drømmen om å bli fransk president da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York i 2011. Senere dukket han også opp i Carlton-saken. Han har innrømmet å ha deltatt på nettverkets sexfester, men sier han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte. Han nekter skyld i tiltalen om hallikvirksomhet.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, men personer som tilrettelegger for, tjener på eller oppfordrer til prostitusjon kan dømmes for hallikvirksomhet med en strafferamme på ti års fengsel og 13 millioner kroner i bot.

Rettssaken er inne i sin tredje og siste uke, men dommen kommer trolig senere.

 

LES OGSÅ: Venter panikkartede fall i markedene

Acta inngår forlik med 11 småsparere

Finans Norge: Ingen norske banker er hacket  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.