Gårsdagens handel på Wall Street endte sterkt opp, og på det høyeste nivået siden 2008. Og Dow Jones fortsetter i dag ferden mot 13.000 poeng, som sist ble sett midt i 2008. Den brede indeksen S&P 500 ender uken på sitt høyeste nivå på tre år.

Det var ventet en ytterligere stigning i aksjekursene før amerikanerne tar langhelg med President's day på mandag.

- Risikoappetitten for aksjer er helt klart bedre, men etter hvert som vi nærmer oss helgen kan vi vente at det blir en pause i rallyet, sier derivatsjef Mike McCudden i Interactive Investor til Marketwatch.

Det ble en blandet dag. Teknologiaksjene på Nasdaq falt.

Energi ned
Applied Materials leverte bedre kvartalstall enn ventet etter børsslutt i USA torsdag kveld. Aksjen stiger 0,11 prosent, langt mindre enn i førhandelen.

Positivt utvikling i oljeprisen var ventet å gi støtte til energiaksjene. Exxon Mobil endte opp 0,28 prosent, mens Chevron Corp. endte opp 0,13 prosent.

Både de amerikanske KPI-tallene og ledende indikatorer som ble publisert fredag var omtrent som ventet.

Uroen skyldes hovedsakelig usikre forventninger til EU-toppmøtet om Hellas siste sjanse til å få krisehjelp, som holdes mandag, når de amerikanske markedene er stengt. Mot slutten av dagen kom det meldinger som gjorde at analytikere og investorer hadde større tro på en gresk løsning, skriver amerikanske medier som Marketwatch og CNN.

Skattetvist løst
Representantenes hus har godkjent forslaget om å forlenge skattekuttet på to prosentpoeng ut 2012, samt videreføre ledighetstrygden og refusjonsordningene i Medicare slik de er i dag, melder Bloomberg News fredag.

Vedtaket ble fattet med 293 mot 132 stemmer. Senatet skal stemme over forslaget senere i dag.

Les også:

- Blant verdens beste investeringer

Prisstigning nesten som ventet i USA

USA-tall gleder markedet

og hvis du vil lese hvordan det gikk i går: Overraskende tall løftet Wall Street



De viktigste indeksene klokken 22:00 (stengt, norsk tid)