Alle de tre amerikanske nøkkelindeksene har hatt en sterk start på året, og er opp rundt 7-8 prosent så langt.

Dow Jones knaller til fra start tirsdag, og tikket inn sin høyeste notering noensinne.

Da de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks tikket inn bedre enn ventet en halv time etter åpning, klatret indeksene videre.

Banker gammel rekord
Den 9. oktober 2007 sluttet Dow Jones-indeksen på 14.164,53 poeng. Høyeste intradag-notering ble satt to dager senere på 14.198,10 poeng. Også denne rekorden ble banket i dag, høyeste intradag notering tirsdag var 14.286,37 poeng.

Også S&P500 vaker nær sin rekord på 1.565,15 poeng. Denne noteringen ble også nådd i oktober 2007.

- Vi er tilbake på de høyeste nivåene i historien, men det ser bedre ut i økonomien og i markedet nå enn sist gang, sier Art Hogan, sjef for Lazard Capital, til CNN Money.

Han viser til at i 2007 var økonomien på randen av nedtur, mens nå er den på bedringens vei.

Tror Fed vil trå til
Optimismen stammer i stor grad fra investorenes tro på at den amerikanske sentralbanken vil bidra til å drive økonomien opp i fart igjen.

Nestleder i styret i den amerikanske sentralbanken, Janet Yellen, sa mandag at sentralbanken bør holde presset oppe ved å kjøpe obligasjoner for 85 milliarder i måneden. Dette bør skje samtidig som sentralbanken holder nøye øye med kostnader og risiko i forbindelse med dette enestående programmet.

- Tilliten og optimismen stiger hos investorene, sier Sean Lynch, investeringsstrateg i Wells Fargo Private Bank, til Bloomberg .

Les også: Bernanke forsvarer politikken

Roubini advarer
Økonomen Nouriel Roubini, som ofte kalles Dr. Doom, sa imidlertid til Bloomberg mandag at han mener investorene ikke bekymrer seg nok for gjeldskrisen i eurosonen og for de mulige negative følgene av de amerikanske budsjettkuttene.

- Disse riskene er underpriset av markedet. De er muligens tatt hensyn til for første halvår, men kan dukke opp igjen, sa Roubini.

Les: Wall Street snur til oppgang

Bull-marked i fem år
Optimistene har dominert de amerikanske aksjemarkedene i fem år denne måneden. S&P 500 har steget 125 prosent siden bunnivået for de siste 12 årene ble nådd i 2009. Det melder Bloomberg.

Nå kjøper investorene etter at flere selskaper har rapportert om inntjening som er bedre enn ventet.

Ifølge CNN Money er aksjer også billigere nå enn da rekorden ble satt sist gang. I 2007 ble aksjer handlet til 17 ganger inntjeningsestimatene, i dag handles de til 14 ganger inntjeningsestimatene for 2013.

Optimistiske innkjøpssjefer
De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor steg til 56,0 i februar fra reviderte 55,2 måneden før.

Dette viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort tirsdag, ifølge Bloomberg News. Det melder TDN Finans.

På forhånd var det, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News, ventet en indeks på 55,0.

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street: