Finansigantene Barclays, Goldman Sachs, Jefferies og Morgan Stanley kan alle bli et nytt MF Global, hevder Nouriel Roubini i flere twittermeldinger.

Meglerkjempen MF Global måtte be om konkursbeskyttelse i slutten av oktober.

Økonomiprofessoren på New York University, også kjent under navnet Dr. Doom, mener kvartetten nevnt ovenfor er alt for avhengige av kortsiktige lån for både å finansiere sin virksomhet fra dag til dag som til å satse videre på langsiktige og risikofylte plasseringer.

Roubini hevder risikoen er stor for at det kan spre seg en tvil i markedet om disse fire aktørenes fremtid, og at markedet derfor vil nekte å låne penger til selskapene.

Og det var nettoppp det som hendte med for eksempel Lehman Brothers og Bear Stearns for tre år siden.

Ikke nok
Innen markedet vendte ryggen til MF Global for en drøy uke siden hadde selskapet lagt frem elendige regnskapstall, satset store penger på europeiske statspapirer og fått kuttet sin kredittrating av Moodys.

Både Goldman Sachs og Morgan Stanley har nylig hentet inn friske penger, men ifølge Roubini er det ikke nok for å sikre deres fremtid. Goldman Sachs la nylig frem sitt andre kvartalsunderskudd siden selskapet ble børsnotert, med et minusresultat på 428 millioner dollar.

Nouriel Roubini har i flere uttalelser, blant annet på Twitter, sagt at han er svært skeptisk innstilt til fremtiden for flere banker rundt om i verden.

Les også: Dr. Doom: Slik kan verden reddes fra en dyp økonomisk depresjon


Dr. Doom advarer mot ny krise

.<b> Doom frykter hard landing i Kina</b> .<b> Doom frykter hard landing i Kina</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.