På 1970-tallet var det 110.000 elefanter i reservatet, som er Tanzanias største, men i dag er det bare 15.000 igjen, og de trues av «kommersiell krypskyting».

Selous-reservatet kan miste elefantbestanden innen 2022 om det ikke tas drastiske grep, sier Verdens Naturfond (WWF).

Krypskyttere skyter årlig flere enn 30.000 afrikanske elefanter. Den ulovlige jakten kontrolleres av illegale nettverk. Tanzania er ett av landene som rammes hardest, ifølge ny statistikk, som fastslår at landets elefantbestand falt med 60 prosent i årene 2009-2014.

Tungt bevæpnede kriminelle nettverk

– Vi kan komme til å se Selous' siste elefanter slaktet av tungt væpnede og godt trente kriminelle nettverk innen 2022, står det i rapporten.

Selous-reservatet er en turistmagnet som genererer rundt 50 millioner kroner i året til Tanzanias økonomi, ifølge WWF. Det 55.000 kvadratkilometer store reservatet ble satt opp på UNESCOs verdensarvliste i 1982.

 I 2014 ble Selous satt på en overvåkingsliste, fordi det daglig meldes om seks drepte elefanter, tillegg til at gruvedrift og olje- og gassvirksomhet har påvirket miljøet.

WWFs Tanzania-direktør Amani Ngusaru sier Selous' verdi «avhenger av dets store viltbestander og rike økosystemer.»

– Å avskaffe krypskytingen er første skritt mot å utnytte det bærekraftige utviklingspotensialet i Selous, sier Ngusaru.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Dyretrofeer er lukrativ business magasinetPlus (DN+)

 
23.000 arter står i fare for å utryddes  

Antall ville dyr i verden har falt kraftig


Den stille utryddelsen magasinetPlus (DN+ 2014)

Stoffet ble totalforbudt i 1986 - nå kan det utrydde spekkhuggeren i Europa