Samtidig gikk den store bokhandlerkjeden Barnes&Noble går i taket etter bud på selskapet.

Amerikanske børser åpnet ned fredag, blant annet tynget av svake inntjeningsprognoser fra selskapene Gap Inc. og Aeropostale.

Indeksene endte ned over 0,7 prosent, og ga en dyster slutt på en urolig uke.

Børsskrell for Gap
Kleskjeden Gap Inc. faller 16,42 prosent etter at selskapet reduserte sin resultatprognose med 22 prosent for 2011 på grunn av raskere kostnadsøkning enn ventet.

Kleskjeden Aeropostale faller 18 prosent etter å ha rapportert guiding som var svakere enn konsensusestimatene i markedet.

Nyhetene drar andre kleskjeder ned rundt fire prosent.

Blant aksjene som stiger er bokhandlerkjeden Barnes & Noble etter å ha mottatt et oppkjøpstilbud fra Liberty Media Corp. Aksjen er opp 18,39 prosent.

Oljeselskapet Anadarko stiger 5,6 prosent i førbørshandelen.

Oljeselskapet BP meldte fredag at det har inngått forlik med Moex Offshore, en av de andre lisenshaverne på Macondo-brønnen. Analytiker William Featherston i UBS sier til Bloomberg News at forliket overført til Anadarko impliserer en forpliktelse på 1,7 milliarder dollar, noe som er betydelig under markedets estimater på 4-5 milliarder dollar for Anadarko.

Det norske aksjemarkedet falt etter børsåpning i USA og er hovedindeksen på Oslo Børs endte ned0,66 prosent til 435,19 poeng.

Les også:
Ny smell for Sevan
Spetalen øker i Standard Drilling
Deler ut milliarder