Kommunal- og moderniseringsdepartementet har sagt ja til at Obos og Bærum kommune kan inngå en ny utbyggingsavtale om økonomiske bidrag fra Obos til oppføring av sosial infrastruktur på Fornebu, ifølge en melding fredag.

Det innebærer at Obos vil bidra til privat finansiering av flere skoler, barnehager, idrett og kultur på Fornebu, mot at selskapet får bygge flere boliger på tomtene sine, skriver Budstikka, som anslår at nye 9000 boliger kan bygges.

Daniel Siraj, Obos.
Daniel Siraj, Obos. (Foto: Mikaela Berg)

- Obos forutsetning for å inngå en slik avtale er at antall boliger som kan bygges på OBOS sine tomter på Fornebu økes med minimum 2400 boliger, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en melding.

I 2006 ble slike utbyggingsavtaler mellom private aktører og kommuner forbudt.

Derfor har Bærum kommune søkt om dispensasjon for å kunne fornye avtalen for det eksisterende avtaleverk fra 2003 som gjelder fordeling av kostnader til infrastruktur for videre utbygging på Fornebu.

Obos-sjefen er glad for at departementet er tydelige i sin forventning om at det må skje en fortetting.

– For Obos er utbygging av sosial infrastruktur et kommunalt ansvar, men vi ser at utbygging av slik infrastruktur er krevende for Bærum kommune økonomisk sett, sier Kjørberg Siraj.

Fornebulandet er allerede under kraftig utvikling, der kjøpesenteret Fornebu S åpnet ifjor høst.

Med storbedrifter som Statoil, Aker Solutions, Telenor, Kværner, Det norske og Aker samt arrangementstedet Telenor Arena allerede på samme plass, er imidlertid trafikkflyten fortsatt svært krevende.

Dermed vil innfartsårer og fremtidens transportsystem kunne spille en nøkkelrolle i den videre utviklingen.

Les også:
Røkke selger eiendom for milliarder
Holmenkollen-luksus legges ut for salg til 40 millioner
Kutter prisen med 12 mill. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Treningsmat: Granola
Treningsmat: Granola
Kokk Jonas Lundgren viser deg hvordan du skal lage en perfekt frokostgranola.
02:46
Publisert: