- Jeg har vært med på den jobben. Jeg har vært med i den gruppen som har jobbet på vegne av styret, sånn sett er jeg ikke overrasket. Men jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Lill Heidi Bakkerud.

Bakkerud har vært medlem av styret i Statoil ASA fra 1998 til 2002 og igjen fra 2004. I tillegg er Bakkerud leder for fagforeningen Industri Energi Statoil.

«Aller beste kanditaten»

Hun sitter i styret i Statoil på vegne av de ansatte, og mener det er viktig internt at den nye sjefen er en de ansatte allerede kjenner.

- Jeg synes at vi har fått den aller beste kandidaten til å ta jobben. For oss internt er det veldig bra at det er en person vi kjenner godt, og han kjenner Statoil gjennom mange år. Det er et solid godt fundament å ha som et underlag for et videre samarbeid, sier Bakkerud.

Trygt

Ifølge Bakkerud vil Sætres erfaring ha en positiv betydning for Statoils fremtid.

- Det vil ha stor betydning for at skuta mavøvrerer oss trygt fremover. Han er solid på kompetanse og erfaring. Han har også veldig gode evner på kommunikasjon også. Han har med seg laget, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

«Ikke aktuell som permanent Statoil-sjef»

Sætre ny toppsjef i Statoil

Overraskende enighet om nytt klimamål