Onsdag ble det kjent at Statoils midlertidige konsernsjef Eldar Sætre blir oljeselskapets toppsjef på permanent basis.

- Jeg er litt overrasket, fordi han sa først at han ikke ville ha jobben permanent, sier analytiker André Baustad Benonisen i Danske Bank.

Baustad Benonisen peker imidlertid på at det er et trygt valg fra Statoils side.

- Det er et trygt valg. Han har vært i selskapet lenge, vært i industrien lenge. Han kjenner selskapet ekstremt godt. De løper ikke noen stor risiko ved å ansette ham. De vet hva de får, sier han.

Ingen endring i kursen

Ifølge analytikeren vil det ikke bli noen store bevegelser i markedet som følge av ansettelsen, til tross for at det var et overraskende valg.

- Det er sånn markedet kommer til å reagere også. Det var overraskende, men det blir ingen stor endring i kursen til Statoil nå, og derfor vil ikke markedet reagere så veldig på at han blir den nye sjefen, understreker Baustad Benonisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Sætre ny toppsjef i Statoil

«Ikke aktuell som permanent Statoil-sjef»

Ny toppsjef i Handelsbanken