Oljeselskapet Statoils strategidirektør John Knight kollapset på fjelltoppen Col de Passon i Frankrike påskeaften, melder Stavanger Aftenblad.

Knight ble evakuert ned fra toppen på 3028 meters høyde med helikopter og sendt på sykehus.

«Alt fint»

Strategidirektøren informerte selv om hendelsen på twitter lørdag kveld og i en ny oppdatering søndag morgen skriver Knight at han er skrevet ut fra sykehuset igjen.

Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil bekrefter hendelsen overfor Stavanger Aftenblad.

- Sannsynlig årsak til kollapsen er dehydrering, sier Pedersen til avisen.

Col de Passon ligger nær det franske vintersportsstedet Chamonix. På twitter skriver Knight søndag morgen: «Ute av sykehuset. Alt fint. Franske sykepleiere og leger er fantastiske».

Best betalt

John Knight har arbeidet i Statoil i over 14 år. De siste årene har han vært den best betalte direktøren i oljeselskapet.

Knight er basert i London, med sin egen oppkjøps- og sammenslåingsstab rundt seg. I forkant av Eldar Sætres permanente ansettelse for et års tid siden vakte han oppsikt da han bekreftet i et DN-intervju at han var interessert i toppjobben.

Les også:

Vårens fem beste bilnyheter

– Skaff deg et hoppetau og begynn å hoppe!

DNs påskequiz: Kan du mer om økonomi enn studentene?

Fått med deg denne?

Porsche med 400.000 kroner i rabatt
Når Porsche bygger Cayenne med ledning, sparer norske bilkjøpere store summer i avgifter.
01:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.