Tradisjonelt har man ofte kalt mobiltelefoner som er bygget for å tåle litt ekstra for håndverkertelefoner. Men det disse telefonene ikke alltid har tatt hensyn til, er at svært mange håndverkere også er næringsdrivende, med like store behov for funksjonalitet som beskyttelse.

Begge deler
Sony Xperia Acro S er en Android-basert smarttelefon som også har ekstra beskyttelse mot partikkel og vanninntrengning. Det største fortrinnet til denne telefonen er måten den kombinerer det røffe med det intelligente. Tidligere ekstra solide telefoner har ofte hatt lav brukervennlighet, manglet funksjonalitet eller hatt dårlig ytelse. Dette er ikke tilfelle med Acro S. Det finnes helt klart råere smarttelefoner i markedet, men også som ren smarttelefon holder den sitt på det tørre med god margin.

Vått og tørt
Xperia Acro S har en såkalt IP57-sertifisering. Det betyr at den er testet etter strenge regler og har oppnådd visse krav.

5-tallet betyr at telefonen ikke er sikret mot all inntrengning av støv og andre partikler, men at disse normalt ikke skal kunne forstyrre bruken av telefonen.

7-tallet betyr at telefonen skal kunne være nedsenket i inntil en meter vann i inntil 30 minutter uten å ta skade av det.

For de fleste burde vel dette være tilstrekkelig.

 

Konklusjon
Enten du lever røft på fritiden eller på jobb har Xperia Acro S det du trenger. Dette er en fullblods smarttelefon som er solid og tåler mye uten å gjøre et stort nummer av det rent designmessig. Ikke er den spesielt dyr heller. Den er ikke best i klassen på noen av våre sjekkpunkter, men mer enn god nok i alle.






Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: