For de som trodde at boligprisveksten ville stagnere av høyre renter fremover, gir lesingen av årets andre utgave av rapporten «Økonomiske analyser» fra Statistisk Sentralbyrå heller motsatt konklusjon.

SSB venter at den årlige veksten i boligprisene vil ligge rundt 7 prosent de neste årene, og hoppe opp til over åtte prosent i 2014.

Dette er en oppjustering av tidligere forventninger til boligprisveksten (se tall i tabell nederst).

Byrået peker på at høy befolkningsvekst, bedring av konjunktursituasjonen med høy realinntektsvekst samtidig som rentene holder seg relativt lave en stund til, gir utsikter til fortsatt vekst.

Les også: Lover nye supertider i Norge

Selv om de fleste nå har fått med seg at renten skal opp, vil det altså ikke stagge boligprisveksten, mener SSB. Byrået regner med at pengemarkedsrenten vil endres om lag i takt med styringsrenten, og at den som årsgjennomsnitt vil komme opp i 5,8 prosent i 2014.

- Gjennomsnittlig utlånsrente i bankene vil da kunne komme opp i vel 7 prosent, heter det i rapporten.

Økning over hele linjen
Både boligpriser og boliginvesteringer har økt klart i det siste. Boliginvesteringene er ventet å øke med nær 17 prosent i år, og fortsetter å øke i de kommende årene, om enn i et noe lavere tempo, ifølge SSB

Sjekk boligprisene der du bor

Lønnsvekst opp mot 6 prosent om få år


Slik tror SSB boligprisene skal gå fremover, prosentvis endring fra året før:


Slik så SSBs prognoser ut i februar:

Siste prisstatistikk lagt frem av eiendomsmeglerbransjen viste en oppgang på 1,4 prosent i mai. Noe som innebærer nok en pristopp, også justert for inflasjon.

Les flere eiendomssaker på DN.no:
Gjensyn med tallet fra forrige boligkorreksjon


Martin Andresen sikret seg Rema-hus
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.