Goliat utenfor Hammerfest blir det første oljefeltet som kommer i drift i Barentshavet når produksjonen starter ut på sensommeren, nesten to år forsinket.

Like ved Goliat-plattformen gjennomfører boreriggen Scarabeo 8 en omfattende borekampanje. Fem oljeproduserende brønner er ferdige og klare til produksjon, opplyser Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Eni Norge.

-Vi har sett betydelig framdrift på feltet, sier Wulff, som forteller at ENI har økt aktiviteten betydelig etter at den runde Goliat-plattformen ankret opp på feltet i mai. Plattformen er nå fullt bemannet og selskapet har koblet et flytende hotel, Floatel Superiors, til plattformen for å utvide overnattingskapasiteten.

– Arbeidet med tilkobling og klargjøring av Goliat-plattformen er godt i gang. Med flotellet har vi over 600 personer i arbeid offshore, og det gjør det mulig å akselerere ferdigstilling og gjøre klart for produksjonsstarten senere i sommer, sier Wulff.

  Kostnadssmell

Goliat har en kostnadsoverskridelse på 15 milliarder kroner, nesten 50 prosent, der den totale utbyggingskostnaden økt fra 31,3 til 46,7 milliarder kroner.

Goliat-plattformen er ferdig oppankret og den elektriske kraftkabelen, som skal forsyne feltet med strøm fra land, er koblet opp og testet. Offshorefartøy er i gang med inntrekk av stigerør og boreriggen Scarabeo 8 fortsetter boringen av produksjonsbrønner. I neste fase utføres omfattende testing og utprøving av utstyr og produksjonsanlegg, samt klargjøring og ferdigstillelse for sikker igangsetting av produksjonen, opplyser Wulff.

-Sikker gjennomføring av alle oppgaver har høyeste prioritet. Progresjonen i arbeidet gjennomføres på en tilfredsstillende måte, til tross for utfordrende værforhold, sier Wulff.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nå kan oppdrettere søke om vekst

SAS fra milliardsmell til overskudd

Se DNTV: Bekymret over arbeidsledighet

Bekymret over arbeidsledigheten blant unge
- Viktig at ungdommen fullfører videregående, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
01:36
Publisert: