SAS leverer et resultat før skatt på 355 millioner svenske kroner, mot blodrøde minus 1.078 millioner i fjorårskvartalet.

Tallene var likevel noe svakere enn analytikerne hadde forventet.

- Forbedringen drives fremfor alt av en positiv utvikling av enhetsinntekten, som økte med 6,8 prosent, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i kvartalsrapporten.

Han understreker også at resultatet før skatt er positivt påvirket av at SAS overførte to slots-par (landingstillatelser) på London Heathrow.

Parallelt med at SAS kontinuerlig utvikler tilbudet til de reisende, holder flyselskapet fortsatt høy endringstakt for å implementere tidligere presenterte kostnadstiltak.

- Implementeringen går etter planen og tiltakene skal totalt generere resultateffekter på 2,1 milliarder svenske kroner med full effekt i 2017, opplyser Gustafson.

SAS-sjefen opplyser at det nå er 158.000 flere passasjerer som flyr i SAS Plus, en økning på 15 prosent sammenlignet med ifjor. Det betyr at flere booker dyrere billetter enn før. Samtidig fortsatte antallet Eurobonus-medlemmer å vokse dette kvartalet, og er nå oppe i 3,9 millioner medlemmer.

I år skal SAS gå i pluss - hvis det ikke skjer noe uventet

SAS venter nå et klart positivt 2014/2015-resultat før skatt og spesielle regnskapsposter. Selskapet sa tidligere at det «så potensial» for et positivt resultat før skatt i regnskapsåret.

Dette er gitt at økonomien ikke svekkes, at trenden for redusert kapasitet og lavere drivstoffpriser opprettholdes, at valutakursene ikke svekkes ytterligere, og at ingen uventede hendelser av betydning skjer.

Ellers venter SAS at selskapet vil redusere sin totalkapasitet (ASK) med 1-2 prosent i løpet av året, at resultateffekten fra de implementerte kostnadstiltakene beløper seg til 1,3 milliarder svenske kroner, og at nettoinvesteringer blir på rundt én milliard svenske kroner i regnskapsåret. Dette er gjentakelser fra foregående kvartalsrapport.

Samtidig opplyser selskapet at det har hedget 77 prosent av det utstående drivstofforbruket for året, og at eksponeringen til dollar og den norske kronen er hedget henholdsvis 69 og 80 prosent, melder TDN Finans.

Enhetskostnaden økte med 3,4 prosent i løpet av kvartalet, noe som for en stor del er et resultat av at SAS minsket kapasiteten.

- Dette viser det fortsatte behovet for å øke fleksibiliteten i kostnadsmassen og minske kostnadene ytterligere, sier SAS-sjefen i rapporten.

Ventet enda bedre tall

Analytikerne ventet at SAS Gruppen ville få et driftsresultat på 625 millioner svenske kroner i regnskapsmessig andre kvartal 2014/2015 av en omsetning på 9.067 millioner svenske kroner.

Det viser estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans blant fem meglerhus. SAS' avvikende regnskapsår går fra 1. november 2014.

Driftsresultatestimatene for andre kvartal 2014/2015 inkluderte i snitt en gevinst på 702 millioner svenske kroner i forbindelse med overføring av et slot-par til et annet flyselskap på Heathrow.

LES OGSÅ: Dette er «bookingtrikset» flyselskapene ikke vil at du skal vite om

Resultat før skatt i kvartalet var ventet til 432 millioner svenske kroner.

Analytikerne har i snitt et kursmål på 16,50 svenske kroner, varierende fra 11,00 til 18,70 kroner.

For helåret 2014/2015 venter analytikerne et driftsresultat på 2.428 millioner svenske kroner, av driftsinntekter på 39.129 millioner.

SAS Gruppen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sjeføkonom: Slik rammes norsk økonomi av et dobbel-sjokk

1.500 mister jobben: - Noen jubler nå

22.122 oljejobber borte: Disse selskapene har kuttet


Se DN TV: Slik merker topplederne oljesmellen

Slik merker topplederne oljesmellen
- Når vi ser fremover, ser vi lavt aktivitetsnivå, sier daglig leder Walter Qvam i Kongsberggruppen.
02:57
Publisert: