- Det er svært stor usikkerhet rundt utviklingen i det norske arbeidsmarkedet, og det har aldri før vært større avstand mellom den registrerte arbeidsledigheten NAV publiserer og Statistisk sentralbyrås arbeidskraftsundersøkelse, og det gjør at man setter spørsmålstegn.

Slik oppsummerer statsminister Erna Solberg situasjonen overfor TDN Finans onsdag.

Onsdag morgen kom ferske ledighetstall fra SSB: Arbeidsledigheten stiger videre

- Vi sier det er stor usikkerhet. Det har aldri før vært så stor forskjell mellom den registrerte ledigheten og AKU-ledigheten, det gjør at man setter spørsmålstegn. Kommer den registrerte ledigheten til å gå opp, og det er en forsinkelse? Eller er det bare en friksjonsledighet? Det vet vi ikke, og jeg vil ikke være skråsikker på det, sier Solberg.

- Hvis AKU-ledigheten fortsetter å stige, slik den har gjort, vil regjeringen da komme med ledighetstiltak i budsjettet?

- Det er viktig å vurdere hva den faktiske (registrerte) ledigheten øker med. Hvis AKU-ledigheten er en friksjonsledighet, så trenger ikke de offentlige myndighetene å øke aktiviteten. Men hvis den registrerte ledigheten øker mer må vi se på sammensetningen av tiltakene, sier Solberg og legger til det at det er en del av budsjettdebatten.

Les også: - Man hadde håpet at dette var på skinner nå

Se DNtv: Dette er kanskje svaret når elsykkel går for tregt?

Dette er kanskje svaret når elsykkel går for tregt?
Det amerikanske forsvaret satser i hvert fall på denne «svevesykkelen».
00:40
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.