- Man hadde håpet på at dette var på skinner nå. Men jeg tror ikke dette er endelig, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets.

Optimismen rundt at det skal komme på plass en avtale mellom Hellas og landets kreditorer har økt de siste dagene. Onsdag kom det imidlertid frem at kreditorene ikke aksepterte de greske forslagene.

Nye samtaler

«Tsipras skal ha fortalt sine medarbeidere at det at kreditorene ikke aksepterte tilsvarende finanspolitiske forslag ikke har hendt før hverken i Irland, Portugal eller noen som helst sted. Dette «rare» standpunktet kan skjule to scenarioer, enten vil de ikke ha en avtale eller at de støtter spesifikke

Mens finansmarkedene holder pusten for om Hellas finner en løsning på gjeldsproblemene, går sommeren sin vante gang i Aten.
Mens finansmarkedene holder pusten for om Hellas finner en løsning på gjeldsproblemene, går sommeren sin vante gang i Aten.
interesser i Hellas», heter det i en uttalelse fra en talsperson i den greske regjeringen.

- Det må bli noen nye samtaler regner jeg med. De har enda noen timer på seg. Det ville vært for dumt om de stoppet her, når man er såpass nærme, sier Juel.

Han peker på at det må bli en form for avtale mellom Hellas og kreditorene innen utgangen av måneden.

- Det er ikke bare på grunn av det lånet som forfaller til IMF. Fristen EU har satt for støttepakke to løper ut dersom de ikke blir enige, sier Juel.

Større prosess

Dersom ikke en avtale kommer på plass vil konsekvensene bli store.

- Da har de ikke noe å forhandle om. Da må de på en måte begynne på nytt. Det er en mye større prosess, sier Juel

Torsdag og fredag skal topplederne i EU godkjenne en eventuell avtale med Hellas. Det er derfor nødvendig at Hellas og kreditorene inngår en avtale før den tid.

- I praksis er de neste 24 til 36 timene viktige, understreker Juel.

Kreditorene har nå sendt inn et revidert forslag til Hellas, skriver Bloomberg News. Ifølge en kilde som ikke er navngitt skal det reviderte forslaget ikke være endelig, det skal være rom for endringer.

Svekket euro

Markedet reagerte noe på nyheten om at kreditorene avslo Hellas' forslag.

- Spanske renter er litt opp, og så ned igjen. Det er litt renteuro, litt svekkelse av euroen, men ikke mye. Det er litt forsiktig. Børsene er også litt ned, sier Juel.

Euroen svekket seg noe mot dollaren på nyheten. Før det ble kjent kostet en euro 1,1230 dollar, mens du nå får en euro for 1,1193. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

I disse landene jobbes det mest og minst

- Vi bruker mer penger, og vi bruker pengene bedre

Fikk investor på Snapchat

Se DNTV: - Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin

- Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin
DNs Bård Bjerkholt om situasjonen i Hellas.
03:14
Publisert: