Statsminister Erna Solberg inviterte onsdag til sin halvårlige pressekonferanse i statsministerboligen. Foran et samlet pressekorps oppsummerte statsministeren den blåblå regjeringens to første år.

- Vi bruker mer penger, og vi bruker pengene bedre og skaper mer resultater, slår Erna Solberg fast.

Hun mener denne regjeringen er mer effektiv i sine tiltak og reformer enn sine rødgrønne forgjengere.

- Ulikt noe vi har vært gjennom tidligere

Statsministeren brukte også mye tid på å snakke om Norges fremtid og de økonomiske utfordringene landet står foran, særlig med økende arbeidsledighet og andre økonomiske utfordringer i det oljedominerte Sør- og Vestlandet.

- Vi må ha flere og grønnere næringer. Dette er en omstilling ulik noe vi har vært gjennom tidligere. Nå skal næringslivet skape nye jobber i ukjente territorier. Det vil bli krevende både for offentlige finanser og økonomien som helhet fremover, sier Solberg.

Hun ønsker likevel å trekke frem noen lyspunkter for norsk økonomi:

- Nord-Norge går bedre enn aldri før, og norsk leverandørindustri har gjenvunnet konkurransekraft. Tidligere ble denne næringen priset ut av markedet, men nå har de priset seg inn igjen, sier statsministeren og viser til selskaper som Aibel, Kværner og Oddfjell Drilling som har fått store kontrakter på Johan Sverdrup-feltet.

Solberg trekker også frem den svake utviklingen til den norske kronen de siste månedene og den positive effekten den har hatt på konkurransekraften til norsk næringsliv.

Maner til valgkamp

Videre vektla statsministeren regjeringens arbeid med lærerreform, politireform, strukturelle endringer i norsk utdanning, Norges felles klimamål med EU og helsevesenets arbeid med kreftomsorg. Samtidig maner Solberg til kamp opp mot høstens kommunevalg:

- Vi går rakrygget inn i valgkampen og viser til resultater, sier hun.

Les også: Fiat med dårlig kræsjresultat

Arbeidsledigheten stiger videre

Se DNtv: Dette er kanskje svaret når elsykkel går for tregt

 

Dette er kanskje svaret når elsykkel går for tregt?
Det amerikanske forsvaret satser i hvert fall på denne «svevesykkelen».
00:40
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.