– Jeg har kjent den damen så lenge at jeg vet at hun ikke er i stand til å glemme noe som helst. Denne feilen ligger nok et annet sted, sier Trine Skei Grande til VG.

Både olje- og energiminister Tord Lien og statsminister Erna Solberg har fått krass kritikk etter det onsdag ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Solberg sa torsdag kveld at samarbeidsavtalen ble glemt ettersom hele kartet over alle leteområdene ikke ble lagt fram.

– Det er laget et kart og en liste som er bredere enn det som er regjeringens politikk. Slik skal det ikke være, sier Solberg.

- Har lurt seg selv

Krf-leder Knut Arild Hareide tror heller ikke på bortforklaringene.

– Denne saken tror jeg må ha vært oljeministeren sin feil. Jeg har ikke hørt hans forklaring. Jeg vet ikke hvem de har forsøkt å lure her, men det kan vel se ut som om de først og fremst har lurt seg selv, sier Hareide.

Grande sier det var lurt av regjeringen å snu.

– Men jeg forstår ikke hvorfor de stilte seg slik. Du skal ha fascinerende dårlig politisk teft om du tror at dette kunne gå under radaren, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Har aldri vært aktuelt


Fiskarlaget glad for Liens u-sving

- En seier for regjeringens støttepartier

Regjeringen starter opp 24. konsesjonsrunde

- Anbefalt fra DNtv:

Med denne nye teknologien håper de å gjøre norske skiløpere enda raskere
Det handler om mest energieffektive staketak, forklarer Gøran Paulsen ved Olympiatoppen.
00:50
Publisert: