Aschehoug leverer i dag inn den varslede politianmeldelsen av tidligere konserndirektør Marius Schatvet, opplyser forlagssjef Mads Nygaard i en pressemelding.

«Anmeldelsen gjelder de forhold Schatvet har vedkjent seg. Mislighetene går tilbake til 2010 og beløper seg til om lag 4,4 millioner kroner. I tillegg til dette beløpet kommer ytterligere én million kroner han urettmessig forsøkte å overføre til en konto han disponerte. Det var i forbindelse med den siste transaksjonen at forholdet ble oppdaget den 20. desember 2013», skriver Nygaard i meldingen.

Mislighetene er gjennomgående utført ved konstruert dokumentasjon i form av fiktive avtaler og forfalskede signaturer, samt misbruk av Schatvets prokura i selskapet, ifølge Aschehoug-sjefen.

«Aschehoug vil gå grundig gjennom alle sider ved selskapets internkontroll og rutiner, og vil bruke ekstern bistand i dette arbeidet. Denne saken har vist at konsernet må skjerpe sin internkontroll og forbedre sine rutiner for å sikre at tilsvarende ikke skjer igjen, og at eventuelle forsøk på misligheter oppdages raskere», skriver Nygaard i pressemeldingen.

«Politiets arbeid vil vise om det er ytterligere forhold som foreløpig ikke er avdekket», skriver Nygaard.

LES OGSÅ:

Finansdirektør i Aschehoug erkjenner økonomiske misligheter: - Han hadde en meget betrodd rolle

- Har tilbudt å gjøre opp for seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.