Telenor er ingen naturlig eier i A-pressen og vil selge seg ut dersom muligheten skulle dukke opp, sier konserndirektør Kristin Skogen Lund i Telenor.

Skogen Lund har siden hun gikk inn i Telenor-ledelsen i 2010 vært tydelig på at det ikke er nødvendig for selskapet å være eier på innholdssiden av mediene. Telenor ønsker å fokusere på rollen som distributør, og etter salget av TV 2 eksisterer ikke lenger de samme interessekonfliktene, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Ingen hast
Mandag morgen ble salget av A-pressens andel i TV 2 til danske Egmont kunngjort. Den danske mediegiganten må ut med 2,1 milliarder norske kroner og blir med det eneeier i kanalen.

Telenor eier 48,2 prosent i A-pressen og har støttet aktivt opp om mediekonsernets planer om å satse på aviser. Da A-pressen kjøpte opp Edda Media i fjor, ble eierne enige om at kjøpet skulle finansieres gjennom salg av TV 2. Det passet godt med Telenors intensjon om ikke å øke sin medieportefølje, sier Lund til Klassekampen.

– Det betyr at vi ikke har noen hast med å se på eierposisjonen i A-pressen, men at vi vil se på hvilke muligheter som byr seg i framtiden, sier hun til Klassekampen.

Misnøye
Mens næringsminister Trond Giske (Ap) har uttrykt klar skepsis til salget av alle aksjene til danskene, ser opposisjonspartiene Høyre og Frp ingen problemer. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke blande seg inn.

SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete støtter Giskes krasse kritikk av at TV2 selges ut av Norge, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg hadde håpet det var mulig å finne en løsning med fortsatt delvis norsk eierskap i TV2. Det som har vært problemet med prosessen er at den er gått så raskt at det åpenbart ikke har vært tid nok til å finne mulige norske eiere, sier SV-lederen til DN.

Stoler på Egmont
Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) fikk ifølge Dagsavisen forsikringene hun ønsket å høre, da hun mandag ettermiddag var i møte med Egmont-ledelsen.

Både ledelsen og de ansatte i TV 2 sa mandag at de stoler på at Egmont vil bidra positivt til utviklingen av TV 2, og ledelsen i det danske konsernet lover at TV 2 fortsatt skal være en norsk kanal. Medieanalytikere mener at det nye eierskapet vil styrke TV 2.

TV 2 skal ikke styres fra København selv om danske Egmont er blitt eneeier, fastslår ledelsen i det danske mediekonsernet.

– TV 2 blir fortsatt en norsk TV-kanal som skal videreføre satsingen på nyheter, sport og underholdning. Vi har vært medeiere i TV 2 fra starten for 20 år siden, og vi vil utvikle TV 2 videre på mange plattformer, sier konsernsjefen i Egmont, Steffen Kragh.

Les også: - TV 2-salg avgjøres av selskapene

<b>Egmont kjøper TV 2</b>

Giske varsler bråk om TV 2-salg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.