Lange europeiske statsrenter var moderat ned fredag ettermiddag, etter de foreløpige innkjøpssjefsindeksene (PMI) fra euroområdet indikerte at den økonomiske gjeninnhentingen fortsetter i første kvartal - til tross for den pågående gjeldskrisen i Hellas.

PMIene for euroområdet steg for tredje måned på rad. Indeksen er nå er på sitt høyeste nivå siden juli.

Capital Economics' Jessica Hinds mener imidlertid at det nåværende indeksnivået kun indikerer en kvartalsvis BNP-vekst på rundt 0,3 prosent, altså ikke noe bedre enn perioden før.

Hinds viser også til at industri-PMI bare så vidt steg fra måneden før, noe som peker mot at fallet i eurokursen enda ikke har gitt noen sterk effekt på den økonomiske situasjonen i regionen.

Økonomen fremholder derimot at tjeneste-PMI steg solid, noe som trolig er et resultat av økt forbruk som en følge av de lavere oljeprisene.

Samtidig som markedet fokuserte på PMI-tallene, var øynene også rettet mot gjeldsforhandlingene mellom Hellas og de andre eurolandene som startet i Brussel fredag ettermiddag.

Situasjonen har ført til betydelig nervøsitet i markedene de seneste dagene, men mange venter nå at partene vil komme frem til en løsning, etter den nye greske regjeringen leverte forespørsel om å forlenge den nåværende redningspakken torsdag.

Nordea-strateg Erik Fosland sier til TDN Finans at mange går ut fra at det vil komme en akseptabel løsning rundt den greske gjeldssituasjonen i løpet i helgen.

Fosland fremhever at det er typisk at slike avtaler blir gjort når de fleste markedene er stengt, slik at man får god tid til å ta inn over seg hvilke implikasjoner som kan følge.

 

LES OGSÅ: Investorene skjelver på Wall Street

Trond Mohn øker i Arctic Securities AS

KrF-fylkesledere krever et klarere «unnskyld» fra Frp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.