EUs innenriksministre er enige om å tillate lagring av opplysninger om flypassasjerer som reiser til, fra eller gjennom EU-området. Registeret skal være et virkemiddel for å bekjempe terror.

Avtalen som ble inngått i Brussel fredag, innebærer blant annet at opplysninger om flypassasjerers navn og kredittkortopplysninger kan lagres i opptil fem år.

Dessuten skal registreningen ikke bare gjelde de som flyr til og fra EU-landene, men også flyreiser innad i EU.

– Dette vil være et viktig bidrag til kampen mot terror og mot alvorlig kriminalitet, sier den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière.

Diskusjonen om å opprette et europeisk register som lagrer passasjeropplysninger fra flytrafikken, har pågått i nesten fem år. Registeret, som kalles PNR, har imidlertid blitt hindret av EUs regler for personvern.

Men terrorangrepene i Paris i januar og november har imidlertid fått EUs ministre til å diskutere et slikt register på nytt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Full fest på Wall Street etter sterke jobb-tall

NHO og LO vil subsidiere lønn til flyktninger

Vestrum dømt for korrupsjon

Se DNTV: Vil gjøre det lettere å finne meningsfulle gaver

Vil ta jobber hjem til Norge
Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere å finne billige frilansdesignere i Norge.
01:17
Publisert: