Det norske it-selskapet Evry har inngått en avtale om driftssamarbeid med det amerikanske it-selskapet IBM, opplyser Evry i en pressemelding torsdag.

Avtalen innebærer at Evry fremover skal bruke IBMs nettskyteknologi.

Samarbeidet har ifølge meldingen en estimert verdi på rundt én milliard dollar, for IBM over avtaleperioden, som oppgis til ti år. Dette tilsvarer i underkant av 8,5 milliarder kroner med dagens valutakurs.

IBM skal drifte teknologien, mens Evry fortsatt skal administrere selskapets datasentre. Evry varsler

samtidig at selskapet skal investere rundt en halv milliard kroner i skybaserte infrastrukturløsninger.

- Kan ikke bare legge seg ned

IBM overtar 440 ansatte fra Evry nordiske organisasjon og 200 ansatte fra selskapets kontor i Chandigarh, India, opplyses det i meldingen.

Konserntillitsvalgt Eirik Bornøy representerer Negotia, som er det største fagforbunet i Evry.

Han sier han ikke klarer å bestemme seg for hvordan han skal angripe nyheten.

- Jeg tenker nye tanker om dette hver gang jeg begynner å tenke på det, sier han, på vei inn til et informasjonsmøte for de ansatte torsdag ettermiddag.

- Det er mye å veie for og imot, men akkurat nå håper og tror jeg at dette i hovedsak vil være positivt for de ansatte i Evry. Når situasjonen er som den er, kan man ikke bare legge seg ned heller.

- «Situasjonen er som den er»?

- Slike ting skjer jo ikke uten at man ser behov for endringer, sier Bornø og medgir samtidig at han formulerer seg i runde vendinger.

- Slik it-biten utvikler seg, trenger man størrelse og kraft for å henge med. Og for den enkelte er det kanskje større muligheter i dette fremfor å bli der man er, sier han.

"Håpløst"

Nyheten om at 640 Evry-ansatte får ny arbeidsgiver kommer mens selskapet er midt i en storstilt nedbemanning.

I august kunngjorde selskapet en nedbemanning på mellom 500 og 550 årsverk, som ett av flere tiltak for å redusere kostnadene med mellom 400 og 500 millioner kroner. Nå håper Bornø at IBM-avtalen kan gjøre at nedbemanningen ikke trenger å bli så røff.

- Det er jo et håp om å avhjelpe situasjonen, men det er vanskelig å vite. Å sitte i nedbemanninger er helt håpløst, man blir oppgitt og frustrert. Men nå velger vi å se på dette som at det kan være med og sikre jobber for mange, sier han.

Kjøpt opp

Avtalen mellom Evry og IBM må godkjennes av Konkurransetilsynet i Norge.

- Evrys ambisjon er å bli markedsledende i Norden, og en markedsledende infrastrukturløsning er helt grunnleggende for å nå dette målet. De løsningene vi bygger og som skaper inntekter og resultater for våre kunder, er basert på disse tjenestene. Evry har allerede startet dette moderniseringsarbeidet, men for å kunne levere markedets beste infrastrukturløsning må vi gjennomføre endringene hurtigere, sier konsernsjef Björn Ivroth i Evry i meldingen fra selskapet.

Ivroth tok over som konsernsjef etter at det amerikansk-britiske oppkjøpsfondet Apax kjøpte Evry ifjor.

Les også:

Sentralbanksjef Øystein Olsen: - Vi har nå lært at null ikke er en absolutt grense

- Ikke uventet med en korreksjon denne måneden

Slik skal Tekna skape 12.000 nye jobber

Se DNtv: Hør reaksjonen blant publikum når dørene åpner seg

Trodde du «vingedørene» ville bli et problem på trange parkeringsplasser?

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.