DNB og den skotske storbanken RBS er to av storbedriftene som allerede er igang med intranettløsningen Facebook at Work.

Europa-sjef Julien Lesaicherre avviser at Facebook at Work bevisst har valgt banker som pilotkunder.

– Mer enn 40.000 selskaper har søkt om å bli del av Facebook at Work. Vi har valgt selskaper fra ulike industrier og land, skriver han i en epost.

I brukervilkårene for Facebook at Work skriver Facebook blant annet at «Vi samler inn innhold og annen informasjon du oppgir når du bruker tjenestene våre, inkludert når du oppretter en brukerkonto, oppretter eller deler innhold og sender meldinger eller kommuniserer med andre.»

Datatilsynets teknologidirektør Atle Årnes, fagdirektør for teknologi i Datatilsynet, sier bedrifter som tar i bruk Facebook som intranett må tilby alternative løsninger for dem som ikke ønsker å bruke Facebook at Work.

Lesaicherre understreker at Facebook tar sikkerhet på høyeste alvor. Han sier det amerikanske selskapet har full kontroll over alt fra sine eiendommer og bygninger til servere, drift og vedlikehold. 
- At selskaper som DNB og RBS tar i bruk Facebook at Work for alle sine ansatte er det beste vitnemålet om den høye standarden på vår sikkerhetsstrategi, mener Lesaicherre.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

Sverige knuser oss på musikkinntekter  

Får kontroll over 80 prosent av Hemnet

Styrtrik kasinoeier var mystisk aviskjøper  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.