20.01.2023 Anine Kierulf Finnes det noen som er uskyldige nok for folkedomstolen? Anonymiseringen av «psykiateren» er en vits. Derfor bør man være ekstra varsom med hvordan han fremstilles.
15.01.2023 DN mener: Politiet må behandle digitale beslag etter loven Alternativet er å stjele informasjon fra befolkningen.
14.01.2023 Ove A. Vanebo Jo, ansatte kan nok overvåkes Jeg er uenig i at vi nærmest står på bar bakke hva gjelder kilder og forståelse av det regelverket kaller «sikkerhetsbrudd i nettverket» og mulighet for å overvåke ansattes it-bruk.
11.01.2023 Stein Kimsås-Otterbech Arbeidsgivers dilemma: personvern eller cybersikkerhet? Arbeidsgivere må balansere risikoen for cyberangrep mot risikoen for store bøter. Kan arbeidstagere overvåkes for å avdekke sikkerhetsbrudd i bedriften?
22.12.2022 Simen Bakke Vi må snakke om statsråder og bruk av Tiktok Cybersikkerhetsfirmaet internett 2.0 analyserte Tiktok og fant at appen teknisk sett var satt opp som såkalt «spionvare». Desto verre om en statsråd jevnlig oppdaterer appen med den nyeste kinesiske bakdøren.
02.12.2022 Anine Kierulf Rettslig og folkelig personvern I 1952 fant Høyesterett opp personvernet. Kan vi lære noe av dommernes begrunnelse?
28.10.2022 Kirsten Kolstad Kvalø De små, en gigabyte lange Retten til privatliv er en av de rettighetene vi holder aller høyest for oss selv – men ikke for barna våre. En enkel klagemulighet for barn kan være en god start.
28.09.2022 Inga Strümke Når «big tech» blir best på personvern Teknologigigantene overvåker deg for å lage programvaren du vil ha. Snart blir denne overvåkningen unødvendig.
04.09.2022 Erik Solheim Trenger politikken kunstig intelligens? Dette året har hatt ett tema – strøm. Ikke at strøm ikke betyr noe, men hvor er politikerne som snakker om kunstig intelligens?
29.08.2022 Ove A. Vanebo Ny EU-dom siste spiker i kisten for Grindr? EU-domstolens konklusjoner i en fersk sak om personvern underbygger det norske Datatilsynets avgjørelse om rekordbot for Grindr-appens personvernhåndtering.
08.06.2022 John Erik Setsaas Innlegg: Fremtidens digitale identitet er desentralisert Vi ville ikke delt passet vårt med en fremmed. Hvorfor gjør vi det da med vår digitale identitet?
28.03.2022 Ove A. Vanebo Innlegg: Ny personvernavtale med USA langt fra noen «quick fix» Fredag ble EU og USA enig om en ny ordning som skal ivareta personvernet når data overføres til USA. Foreløpig løser den få problemer.
13.03.2022 Ine Møllegaard Innlegg: Hvem skal holde kunstig intelligens i ørene? På personvern ble beskyttelsen av norske borgere overlatt til Brussel, og nå står kunstig intelligens for tur. Har Senterpartiet tenkt å la EU ta ansvaret også på dette feltet?
11.03.2022 Eva Jarbekk Innlegg: Direktør dømt personlig ansvarlig for personvernbrudd En tysk domstol har nylig holdt en direktør personlig ansvarlig for brudd på personvernreglene. Rettsutviklingen i EU kan få betydning for hvem som må ta regningen her hjemme også.
03.03.2022 Christine Stousland Innlegg: Det finnes en mulig løsning for Google Analytics-brukerne EU-domstolen og datatilsynene forbyr i praksis gode, amerikanske tjenester. Men for noen nettsider kan det være mulig å bruke Google Analytics fortsatt.
21.02.2022 Tobias Judin Innlegg, Datatilsynet svarer Wiersholm: En strutsebasert tilnærming til personvern Når strutser møter utfordringer, stikker de hodet i sanden eller sparker. Det kan forklare Wiersholms sleivspark til Datatilsynet i spørsmålet om personvernhensyn og bruken av Google Analytics.
10.02.2022 Rune Opdahl Innlegg: Ulovlig å bruke Google Analytics? Et vedtak fra Østerrike får støtte fra Datatilsynet. Norske virksomheter kan nå måtte revurdere bruken av det populære analyseverktøyet for nettsidene sine.
03.03.2022 Innlegg: Det finnes en mulig løsning for Google Analytics-brukerne Christine Stousland Innlegg
21.02.2022 Innlegg, Datatilsynet svarer Wiersholm: En strutsebasert tilnærming til personvern Tobias Judin Innlegg