Snapchat har hatt stor suksess med sine selfie-filteret, hvor brukerne har kunnet animere sine egne ansikt med blant annet solbriller og dådyrøyne.

Nå har Facebook lagt en ukjent sum på bordet for å sikre seg aksjemajoriteten i det hviterussiske selskapet Masquerade som står bak appen MSQRD, melder nettstedet Tech Insider.

– Masquerade har bygd en fantastisk app med førsteklasses bildeteknologi for video, sier en talsperson for Facebook i en uttalelse.

LES OGSÅ: Bryter loven på Snapchat dnPlus (DN+)

Hvordan selfie-tjenesten skal integreres i Facebook er ikke kjent ennå, men Facebook understreker at MSQRD fortsatt skal være en selvstendig app både for iPhone- og Android-brukere.

Nettstedet Techcrunch mener Facebook-oppkjøpet er gjennomført for å konkurrere direkte mot Snapchats selfie-funksjoner.

I 2013 prøvde som kjent Facebook-gründer Mark Zuckerberg å kjøpe Snapchat for tre milliarder dollar uten hell.

LES OGSÅ: Artister dropper søksmål mot blogger

Ifølge Bloomberg skal Snapchat være verdt mellom 16 og 19 milliarder dollar (120 og 143 milliarder norske kroner) i dag.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Selger luksusbåter til nordmenn:

Selger luksusbåter til nordmenn
Men det er få av båtene som ender opp langs Norges kyst. De fleste vil ha dem levert til feriestedet ved Middelhavet.
01:24
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.