Rett før det som så ut til å bli den verste åpningen av det amerikanske aksjermarkedet siden etter terroranslagene 11. september 2001, kuttet den amerikanske sentralbanken styringsrenten tirsdag.

Les også: Fed kutter renten

  På torsdag ble det kjent at den relativt anonyme traderen Jérmoe Kerviel i den franske storbanken Société Générale hadde svindlet arbeidsgiveren sin og påført banken et tap på 4,9 milliarder euro.

Les også: "Spekulerte" bort 40 mrd.

Banken solgte unna traderens posisjoner i et svakt marked, og analytikerer tror nå at storsalget kan ha vært utslagsgivende for at Fed bestemte seg for å kutte renten med 75 prosentpoeng på tirsdag, melder Wall Street Journal.

En representant for Fed sier til avisen at rentekuttet er basert på bevis på at nedsiderisikoen for den amerikanske økonomien er stor, der volatiliteten i markedene er et symtom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.