Storbritannias økonomi er i sterkere vekst enn før, men det er likevel fare for en ny resesjon som følge av store offentlige kutt, viser en ny rapport.

Den økonomiske vekster lå på 0,6–0,7 prosent i andre kvartal i år, en dobling fra det foregående kvartalet, viser beregninger som er lagt fram i en ny rapport fra næringslivsorganisasjonen British Chambers of Commerce (BCC).

Veksten har vært spesielt sterk i industrien, viser rapporten. Likevel er det fare for en ny resesjon, mener BCC.

- Økt risiko

– Vi står foran en svært stram økonomisk politikk i årene framover. Vi mener dette er nødvendig, men det innebærer økt risiko for en ny resesjon og betyr at det blir enda viktigere med ei fortsatt lav styringsrente fra sentralbankens side, sier sjeføkonom David Kern i BCC.

Storbritannias nye regjering skal etter planen redusere det offentlige forbruket med 25 prosent og redusere budsjettunderskuddet som nå er på 11 prosent av Storbritannias bruttonasjonalprodukt.

Ifølge Kern vil kuttene først få virkning på utviklingen i økonomien og arbeidsmarkedet mot slutten av året og neste år.

Les også: På innsiden:Historiske kutt

Storbritannia må forberede seg på sjokk-sp#229

- La landene gå konkurs


- Neste krise kan bli langt verre

- Alt kan kollapse i morgen



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.