Den amerikanske sentralbanken The Federal Reserve, offentliggjorde onsdag kveld at den kommer til å selge statspapirer med kort løpetid verdt 400 milliarder dollar og reinvestere pengene i papirer med løpetid på mellom seks og 30 år innen utgangen av juni neste år, skriver Marketwatch.com.

Fed bekrefter med det markedets spekulasjoner om at sentralbanken ville gjenopplive et opplegg brukt på 60-tallet som gikk under kallenavnet "Operation Twist".

Etter en avstemning der syv stemte for og tre stemte mot, ble det også bestemt at inntekter fra verdipapirer knyttet til boliglån med kort løpetid vil reinvesteres i boliglånsikrede papirer. Det bryter med tidligere praksis om å kjøpe obligasjoner for pengene.

Republikanerne har advart mot å sette inn flere tiltak for å få fart på økonomien, men Fed så seg nødt til å agere etter nye tegn på at det var et tydelig behov for hjelp.

- Veksten er fortsatt treg. Nylige indikatorer peker mot fortsatt svakhet i det generelle arbeidsmarkedet og arbeidsledigheten ligger fortsatt på at høyt nivå, skriver sentralbanken i en melding som adresserte den blodfattige tilstanden i amerikansk økonomi.

- Husholdningenes forbruk har bare hatt en beskjeden økning de siste månedene.

På rentesiden kom det ingen overraskelser fra sentralbanken. Styringsrenten vil bli liggende mellom null og 0,25 prosent. Fed gjentar strofen fra august om at renten vil bli liggende på ekstremt lavt nivå frem til midten av 2013, skriver Marketwatch.

Sentralbanken kontaterer at det fortsatt er sakte økonomisk vekst og at inflasjonen vil stabilisere seg på dagens nivå eller lavere - i tråd med bankens tosidige mandat.

Les også: Ser svart på verdensøkonomiens fremtid


Venter på Bernanke

Republikanerne prøver å instruere Bernanke
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.