Federal Reserve vil trolig fjerne ordet «tålmodig» i sin kommunikasjon til markedet, slik at det åpnes for en økning av styringsrenten allerede i juni.

Det skriver Fed-kommentatoren Jon Hilsenrath i The Wall Street Journal onsdag.

Et skifte i den amerikanske sentralbankens kommunikasjon i mars, hvor den for tiden sier at den vil være tålmodig før den øker renten, vil ifølge avisen skape fleksibilitet i Feds pengepolitikk.

Diskusjoner om guiding av renteøkning og om usikre inflasjonsutsikter, ventes å stå i sentrum på Feds neste møte, 17-18. mars.

«Tålmodig»

Fed har i sin offisielle kommunikasjon siden desember sagt at banken vil være tålmodig før den hever renten.

Sentralbanksjef Janet Yellen har sagt at løftet om tålmodighet betyr at Fed ikke vil heve renten på de neste to møtene i markedskomiteen FOMC.

Dette innebærer at det vil åpne døren for en diskusjon om renteøkning på FOMC-møtet i juni, dersom komiteen fjerner «tålmodig» i neste uke.

Medlemmer av FOMC og representanter for Fed er nå inne i sin selvpålagte stilleperiode før kommende rentemøte.

Vil drøfte

Hilsenrath minner i kommentaren om at flere Fed-representanter har sagt at de ønsker seg muligheten for å drøfte en renteøkning, dersom USAs økonomi holder seg mellom nå og da.

-Jeg mener fortsatt at alle møter fra juni og fremover bør ha på dagsordenen diskusjoner om renteøkning, sa Dennis Lockhart, sjef for Atlanta Fed, nylig i et intervju.

Mange investorer har sirklet inn FOMC-møtene i juni og september som de mest sannsynlige tidspunktene for renteøkning, et syn Fed-ledere har oppmuntret til, skriver WSJ.

 

Les også: Dette var det viktigste Kristian Monsen Røkke (32) lærte på skolebenken

Asia i dag: Spår kommunistpartiets kollaps i Kina

Morsbinding på lånt tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.