Oppdaterte tall som avisen har fått innsyn i, viser at rådgiverne så langt har fått nesten det dobbelte av den først opplyste summen på 11 millioner kroner. I tillegg kommer det fram at konsulentoppdraget aldri ble lyst ut på anbud.

– Vi forventer at fylkesrådmannen følger regelverket, sier Frank Willy Djuvik (Frp). Han leder kontrollutvalget i fylkeskommunen, som nå har bedt Deloitte om å undersøke salgsprosessen nærmere.

«Veldig feil»

Det var fylkesrådmannen i Sogn og Fjordane, Tore Eriksen, som vurderte at man skulle hyre inn konsulentene fra Wiersholm og DHT Corporate uten å sette avtalen ut på anbud.

Denne beslutningen skal han ha landet på etter å ha lest et notat fra Wiersholm selv, der det slås fast at innkjøpet av konsulenttjenestene «ikke er omfattet av forskrift om offentlige anskaffelser».

Djuvik kaller en slik praksis «veldig feil», mens fylkesrådmannen verken vil bekrefte eller avkrefte opplysningene.

– Denne prosessen pågår nå, og både når det gjelder fakta og vurderinger vil jeg svare kontrollinstansene. Jeg kommenterer ikke denne saken så lenge den går for kontrollutvalget, sier Eriksen.

Les også:  Fikk fergekontroll dnPlus

 
Havila sikrer seg kontrollen i Fjord1  

- Jeg har aldri i livet vært med på at vi har gjort en avtale av en slik karakter at jeg har vært veldig fornøyd

- Anbefalt fra DNtv:

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

Med denne teknologien håper Samsung å lage tv-ene mer best fargegjengivelse
Samsung sater på kvantepiksler.
01:26
Publisert:

Ny episode av DN-podkast: Vil delingsøkonomien føre til at bedriftene forsvinner?

 

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.