Utenriksminister Børge Brende (H) håper et diplomatisk gjennombrudd med Russland vil sørge for at bare dem med gyldige papirer får slippe fram til den norske grensen i Finnmark.

– Vi har innledet et diplomatisk arbeid med Russland for å få på plass en forståelse for at de bare kan sende asylsøkere og migranter med Schengen-visum over grensa til Norge, sa Brende under den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.

Aps Anniken Huitfeldt anklaget regjeringen for å ha handlet for sent i møtet med asyltilstrømmingen, en kritikk utenriksministeren fant «urimelig».

– Jeg trodde vi skulle stå sammen og ikke skape ytterligere usikkerhet, sa Brende, som ikke la skjul på at situasjonen ved Storskog er uholdbar.

– Den kan ikke fortsette, sa han og viste til lovforslaget som regjeringen fremmer på fredag, og som vil bli hurtigbehandlet av Stortinget.

– Dette er en helt spesiell prosess som gjør at vi kan definere Russland som et trygt førsteland og raskt sende tilbake asylsøkere og migranter som ikke har krav på beskyttelse, sa han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Flere av oss vil jobbe til vi er 70 eller eldre

Subsea 7-aksjen rett opp på børsen

Sevan Marine går i minus

Se DNTV: Apparatene du med fordel kan vrake

Apparatene du med fordel kan vrake
Personlig trener Bertine Neverdal viser deg tre øvelser du heller kan gjøre for å trene hele kroppen.
03:37
Publisert: