Oslo Børs åpner svakt opp tross svakt fall i oljeprisen fra stengetid tirsdag.

Like etter åpningstid er hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,29 prosent til 625,86 poeng.

Oppmerksomheten rettes mot Lerøy Seafood Group og Subsea 7 som har lagt frem resultater.

Subsea 7 fikk en justert ebitda på 351 millioner dollar i tredje kvartal 2015, mot 248 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Dette etter sterke marginer i kvartalet.

Subsea 7-aksjen er i skrivende stund opp 2,14 prosent.

I rapporten skriver Subsea 7 at det ser betydelig lavere omsetning og justert ebitda-margin i 2016 enn i 2015 basert på trenden i markedet. Utsiktene etter 2016 forblir usikre.

Merrill Lynch viser til at ebitda og ordrereserve var bedre enn ventet, mens omsetningen var på den svake siden.

Carnegie viser også til at ebitda var betydelig bedre enn ventet, samt at ordrereserven var på linje med deres forventninger. Det fremheves også at kontantstrømmen 409 millioner dollar i kvartalet var sterk.

De mener at rapporten bekrefter at Subsea 7 er et høykvalitetscase på oppgang i oljeservicesektoren.

Lerøy faller

Lerøy Seafood Group fikk på sin side et driftsresultat før verdijusteringer av biomasse på 253 millioner kroner i tredje kvartal 2015, mot ventet 243 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av SME Direktør for TDN Finans.

I 2016 guider Lerøy et slaktevolum på 185.000 tonn, noe analytikere fremhever som høyere enn ventet.

Nordea Markets skriver i en oppdatering at volumøkningen for for 2016 synes noe optimistisk ettersom det er en risiko for volumreduksjon i Lerøy Midnor. Meglerhuset venter ikke noen store bevegelser i aksjekursen etter rapporten og har hold-anbefaling på aksjen.

Sparebank 1 Markets skriver på sin side at rapporten er nøytral til positiv. Selskapet er, tross utfordringene i midt- og vest-segmentet, ett av få selskaper som vil kunne vokse i 2016. Meglerhuset antar at det vil holde fast ved sin kjøpsanbefaling.

Lerøy-aksjen er i skrivende stund ned 1,66 prosent.

Kværner stiger

Etter en halvtimes handel var det omsatt Kværner-aksjer for 230 millioner kroner på Oslo Børs.

Aksjeverdien hadde da steget med 4,11 prosent.

Onsdag kom nyheten om at det nystartede investeringsselskapet North Sea Strategic Investments AS har kjøpt 10 prosent av aksjene i Kværner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Flere av oss vil jobbe til vi er 70 eller eldre

Bryggerigigant sier opp 2.000 ansatte

Giske: Vil vurdere om private skal få eie høyskoler

Se DNTV: - Det smarteste Q7-kjøpet

- Det smarteste Q7 kjøpet
Audis nye luksus SUV imponerer.
00:37
Publisert: