Det er i samarbeid med Hero Norge at hotellet skal bli midlertidig asylmottak, skriver Stavanger Aftenblad. Steffensen mener det sender feil signaler at asylsøkere får bo på hotell, og han frykter at det vil øke asylstrømmen til Norge ytterligere.

– Det er ingen tvil om at asylsøkere kommuniserer med familie og venner i hjemlandet. Mange stopper ikke i andre fredelige land, men drar videre til Norge fordi de har hørt om velferdsgodene vi har her. Hvis vi innkvarterer flyktninger på hotell, blir dette fort oppfattet som luksus, spesielt sammenlignet med teltleiren som er satt opp i Østfold, sier Steffensen til avisen.

– Standarden på midlertidige mottak bør være på et nivå der man får beskyttelse, tak over hodet og mat på bordet. En teltleir som den i Østfold ville vært et godt og tilfredsstillende alternativ, mener Frps stortingsrepresentant.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Dyster spådom fra FN-eksperter

 
Flere søker asyl i Finland – trusselnivået heves

Merkel mener flyktningkrisen kan utløse militærkonflikt

 
UDI vil benytte brakkebyer og skip for å huse asylsøkere