Opptakene av telefonsamtalene er lagt ut på YouTube, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Telefonsamtalene, som er oversatt til engelsk, skal være fra minuttene etter flystyrten torsdag.

SBU-sjef Valentyn Nalivajtsjenko hevder de avlyttede samtalene mellom to russiske etterretningsfolk og prorussiske opprørere viser at de var involvert.

– Nå vet dere hvem som begikk denne kriminelle handlingen. Vi vil gjøre alt for å sørge for at de russiske militære som står bak, blir straffet, sa han torsdag da videoer og lyd ble lagt fram for journalister.

Et av opptakene skal være av en samtale mellom opprørsleder Igor Bezler og den russiske etterretningstjenesten. SBU identifiserer den andre i denne samtalen som oberst Vasilij Geranin.

Alle de 298 som var om bord, omkom da et Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines gikk ned i det østlige Ukraina. Ifølge ukrainske myndigheter ble det skutt ned av «terrorister» ved hjelp av en bakke-til-luft-rakett.

Prorussiske separatister har på sin side beskyldt det ukrainske luftforsvaret for å ha skutt ned flyet.

Wall Street Journal melder at amerikansk etterretning har fått stadfestet at en bakke-til-luft-rakett ble avfyrt mot flyet, men at det er uenighet om hvem som skjøt raketten.

Nederlendere i sjokk etter flykatastrofen
00:00
Publisert:
 

 

Les også på DN.no:

Schibsted merker annonsesvikten

Svakt resultat i Chile for Cermaq

Aker går nesten halv milliard i minus

Asia i dag: Rekordgjeld for kinesiske selskaper  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.