I en uttalelse fra rådets 15 medlemsland heter det at de «fordømmer både de som iverksatte voldsbruken overfor sivile, og de som søker å ta makten i landet på ulovlig vis».

USA kom tidligere på dagen med sin egen fordømmelse av kuppforsøket.

– Vi har fått ulike beskjeder om hvem som har makten, men vi anerkjenner president Pierre Nkurunziza som landets rettmessige president, sier Jeff Rathke, talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet.

Bakgrunnen for uroen i landet er at president Nkurunziza for noen uker siden kunngjorde at han ville stille til gjenvalg for en tredje presidentperiode, noe som er i strid med grunnloven i det lille østafrikanske landet. Kuppgeneral Godefroid Niyombare har erklært at han kontrollerer hovedstaden Bujumbura.

Les også:
Så lite bør du betale for aksjefond
Nå stiger fastrentene
Dollaren er blitt ni prosent billigere den siste måneden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.