Representanter fra 193 FN-land stemte på hvilke fem land de mente burde få plass i sikkerhetsrådet i 2017-2018.

Sverige fikk 134 stemmer, som er godt over kravet om to tredjedeler av stemmene.

Sverige konkurrerte med Italia og Nederland om de to plassene som er forbeholdt Vest-Europa. Det vil bli en ny avstemning, for verken Nederland eller Italia kom inn i første omgang.

Bolivia og Etiopia ble også valgt inn, mens Thailand og Kasakhstan må gjennom en ny avstemning om den asiatiske plassen. (©NTB) (©NTB)

Les mer: Sverige vil inn i FN-eliten dnPlus (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Amerikansk BNP opprevidert  

Undersøkelse: Flere venter fortsatt boligprisvekst

Bank of England tilfører markedet mer enn 30 milliarder kroner

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.