Tirsdag morgen publiserer Telenor (TEL) sin førstekvartalsrapport. Ifølge estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans venter analytikerne et driftsresultat (ebitda) på 7,62 milliarder kroner. Det er lite spredning i estimatene.

Les: - Bunnen er nådd

I forbindelse med fjerdekvartalsrapporten guidet Telenor en flat organisk inntektsutvikling i 2009 sammenlignet med 2008.

- Vi tror det kan bli vanskelig for Telenor å møte inntektsguidingen. Det kan de kompensere gjennom å kutte investeringene. Gitt at trafikken bremser opp finnes det ikke noe behov for å investere like mye fremover, sier analytiker Stefan Pettersson i Nordea Markets til TDN Finans.

Ericsson må utsette investeringer
Torsdag sa konsernsjef Carl-Henric Svanberg i Ericsson at telekomoperatørene i Russland og Ukraina har utsatt investeringer i infrastruktur grunnet den svake utviklingen i landets valutaer

Ifølge analytiker Thomas Nielsen i Pareto Securities var capex i Dtac i Thailand og Digi i Malyasia lavere enn ventet i første kvartal.

- Vi tror det finnes muligheter til at Telenor kan komme til å kutte capex- guidingen. Tidligere guiding er 15-17 prosent av inntektene, dette inkluderer Kyivstar, men er eksklusive Unitech Wireless og investeringer i lisenser og spektrum, sier Nielsen til TDN Finans mandag.

Trøbbel i Østen
Telenor har også utfordringer i Østen, rettslige utfordringer knyttet til aksjene i VimpelCom og Kyivstar.

Høringen som skulle vært holdt i Moskva torsdag over Telenors anmodning om å pålegge namsmannen i Moskva å stanse innkrevingen av erstatningsbeløpet på 1,72 milliarder dollar er utsatt til 6. mai. Erstatningsbeløpet er fastsatt av retten i Omsk. Forretningsdomstolen i Tyumen i Vest-Sibir skal selve behandle Telenors anke over dommen fra Omsk.

Ifølge Dow Jones Newswires skal den russiske namsmannen Ludmila Mironova ha svart at det er umulig å gjennomføre et salg innen neste høring i Tuymen 26. mai.

- Jeg tror ikke salgsprosessen kan bli gjennomført innen 26. mai, svarte Mironova på et spørsmål fra Telenors advokat.

Les: Milliard-drama for Telenor

Telenor-aksjen stiger mandag 5,2 prosent til 43,35 kroner, omsatt for 302 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.