Forbrukerrådet har i samarbeid med det danske forbrukerrådet laboratorietestet en rekke håndkontroller til spillkonsoller. Motivasjonen er blant annet at spillkontroller ikke er definert som leker, og derfor ikke har de samme strenge reglene for bruk av ulike stoffer i produksjonen.

– Det er uakseptabelt at ikke spillprodukter skal leve opp til de samme kravene som leker. Farlige stoffer burde være forbudt i alle produkter som barn og unge bruker, sier fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord

Testen viser også at spillkontrollene ikke er like trygge som andre leker barn bruker. I testen var det bare to produkter som var helt fri for skadelige stoffer, mens tre inneholdt stoffer som er ulovlig å bruke i leker.

– Pass på hvilke spillprodukter du kjøper til barna til jul. Testen viser at noen av dem inneholder stoffer som kan være helseskadelige, og som er forbudt i leker, sier Instefjord.

Blant de giftige stoffene finnes PAHer, klorparafiner, ftalater, bisphenol A og flammehemmere.

Testresultatene kan du se hos Forbrukerrådet.

Les også:
Nye Apple TV: Slik den skal være
Nær perfekt kontorlyd  
Elbilister må skatte mer for yrkeskjøring
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.