Under Mobile World Congress i Barcelona denne uken  viser både Huawei og LG frem nye smartklokkemodeller. Og begge produsentene gjør som blant annet Motorola har gjort før dem, å lage en smartklokke som ser mest mulig ut som et armbåndsur.

Begge har runde skjermer som kan vise ulike typer urskiver som ligner på de man finner på eksklusive armbåndsur. Mye av kritikken rettet mot smartklokker går ut på at mange er glade i sine ur og vil nødig bytte dem ut med noe åpenbart elektronisk.

Huawei

Huawei Watch kommer i disse tre fargene. Urskivene er berøringsskjermer som kan settes opp med den layouten man ønsker.
Huawei Watch kommer i disse tre fargene. Urskivene er berøringsskjermer som kan settes opp med den layouten man ønsker. (Foto: Huawei.)
 

Kinesiske Huawei kan ikke sies å være fanebærer for eksklusivt design, men deres første smartklokker har fått opp øynene til mobilbransjen. Huawei Watch er en Android-basert smartklokke med en 1,4 tommer berøringsskjerm. Huawei Watch måler brukerens puls og har seksveis aktivitetsmåler.

Kabinettet er i helstøpt rustfritt stål og skjermen er beskyttet av ripefritt safirglass. En betjeningsknapp sitter ved «klokken to»-posisjonen. Klokken fås i sort, sølvfarget og gullfarget. Remmene kan byttes ut og man kan velge mellom 40 ulike urskiver på skjermen.

Laderen er magnetisk av designhensyn.

Programvaren i Huawei Watch er Android Wear, Googles plattform for personlig teknologi. Når klokken pares med en Android-basert smarttelefon får man alle de varsler man ønsker på den, it tillegg til at man kan betjene ulike funksjoner på telefonen med klokken.

Pris og lanseringsdato er ikke fastsatt for Norge.

LG

To fargevarianter av LG Watch Urbane. Urskiven er en berøringsskjerm, noe som antakelig vil være mer tydelig i virkerligheten enn på dette bildet.
To fargevarianter av LG Watch Urbane. Urskiven er en berøringsskjerm, noe som antakelig vil være mer tydelig i virkerligheten enn på dette bildet. (Foto: LG Electronics)
 

LG viser frem LG Watch Urbane under Mobile World Congress. Fra før av har de lansert LG G Watch R som har en sportslig profil. Urbane vender seg mer mot luksussegmentet.

Skjermen er på 1,3 tommer og er berøringsfølsom. I likhet med Huawei Watch bruker også LG Watch Urbane Android Wear programvare. Den har også aktivitetsmåling og pulsmåler, og kan brukes sammen alle treningsapper for Android.

Urbane har standard 22-millimeters klokkerem som kan byttes ut med en hvilken som helst kompatibel klokkerem. Den medfølgende remmen er i sort skinn.

Under Huawei Watch ligger en pulsmåler integrert. LG har den samme teknologien på sin Urbane-klokke.
Under Huawei Watch ligger en pulsmåler integrert. LG har den samme teknologien på sin Urbane-klokke. (Foto: Huawei.)
Mer fra Mobile World Congress:
Her er Samsung Galaxy S6
Her er årets flaggskip fra HTC
Her er verdens tynneste nettbrett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.