Sony viser denne uken frem sitt nyeste nettbrett Xperia Z4 Tablet. Det har en titommers skjerm, og hele brettet er omtrent på størrelse med et A4-ark.  Det er bare 6,1 millimeter tykt, som i øyeblikket gjør det til verdens tynneste 10-tommers nettbrett. Vekten er på magre 389 gram.

I likhet med forgjengerne er også Z4 Tablet støv- og vanntett.

Selv om kabinettet er lite har Sony fått inn et batteri på 6000 mAh, som skal gi 17 timer aktiv bruk. Lagringskapasiteten er 32 GB, men denne kan utvides med inntil 128 GB ekstra via minnekort.

Sony Xperia Z4 Tablet kommer i fargene sort og hvitt.
Sony Xperia Z4 Tablet kommer i fargene sort og hvitt. (Foto: Sony Mobile)
Multimedia

Skjermen er som nevnt på ti tommer, med 2560 x 1600 bildepunkter.

Lydkvaliteten er også i fokus, og Z4 Tablet har fått stereohøyttalere som yter virtuell femkanals surround fra Dolby. Nettbrettet skal også kunne justere lyden ut fra lydpluggen ved at brukeren oppgir hva slags hodesett som er koblet til.

Begge kameraene har vid vinkel med tanke på videosamtaler. Frontkameraet er på fem megapiksler mens hovedkameraet er på åtte megapiksler.

Som alle Xperia-produkter kan også Z4 Tablet pares med en Playstation 4 og brukes som spillskjerm dersom tv-en er opptatt.

Under panseret

Andre toppmodeller lansert hittil i år har satt en standard for ytelse fremover. Og Z4 Tablet henger seg på. Den er basert på komponentplattformen Snapdragon 810 fra Qualcomm. Denne har en prosessor med åtte kjerner og støtte for 64-bits apper. Det betyr kraftig økning i antallet samtidige oppgaver som kan utføres uten at strømforbruket går til værs.

Operativsystemet er Android 5.0 Lollipop.

Sony Xperia Z4 Tablet kommer til Norge i mai måned. Prisen er 5790 kroner for 4G-versjonen og 4890 for kun trådløst nettverk.

Les også:
Her er Samsung Galaxy S6
Her er årets flaggskip fra HTC  
HTC lanserer virtuell virkelighet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.