Meglerhuset SpareBank 1 Markets (Argo Securities inntil i sommer) har gjennomført den mest aggressive ansettelsesprosessen i meglerbransjen i nyere tid.

Etter 300 intervjuer og 40 nyansettelser på fem måneder vet meglertopp Martin Hagen det meste om meglernes verdi, skriver Dagens Næringsliv.

Målet er å bli et av Norges ledende meglerhus med hensyn til å dekkes selskapers totale finansieringsbehov (fra banklån til egenkapital).

– Fokus er på å dekke kundenes primærbehov. Med bakgrunn i dette har vårt fokus vært å etablere ledende kompetanse og plasseringsevne kombinert med evnen til å garantere kapitalinnhentinger. Dette er en investering, det er ikke en sløsing med blankosjekker. Skal du kjøre formel 1 så må du ha et formel 1 team og bil, sier Hagen til DN.

Frustrerte konkurrenter
Satsingen er til konkurrentenes store frustrasjon. Flere tungvektere innenfor bransjen har gått til SpareBank 1 Markets.

Flere analytiker har uttalt til DN at de har blitt tilbudt 18 millioner kroner i garanterte bonuser av meglerhuset. Det avviser imidlertid SpareBank 1 Markets.

Hagen, som selv drev meglerhuset First i flere år, kjenner seg heller ikke igjen i beskrivelsene til tidligere First-analytiker Aslak Berge som nylig utga en bok der han kritiserer meglere for å være grådige og mele sin egen kake.

– Jeg opplever at medias fokus på vår bransje i liten grad fokuserer på vår primæroppgave, nemlig å hente kapital til gode prosjekter. Jeg vet ikke om noe marked som er mer konkurranseutsatt enn dette. Jeg kan ikke se at det er noe galt med systemet. En aksjemegler i 1997 kunne opparbeide kurtasje (meglerhusets honorar) på 20–30 millioner på å omsette brukte verdipapirer, i dag er han kjempegod om han klarer å få fem millioner ut av det, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Les også: Knus kneskålene hans!

Mener meglere gir råd på investorenes bekostning
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.