EU skal granske det franske energiselskapet Engies skatteavtaler med Luxembourg.

– EU-kommisjonen er bekymret for at flere skatteavgjørelser i Luxembourg kan ha gitt GDF Suez (som nå heter Engie) urettmessige fordeler i strid med EUs regelverk, heter det i en kunngjøring.

Beslutningen om å granske Engies skatteavtaler med Luxembourg kommer få uker etter at EU-kommisjonen slo fast at Apple hadde fått urettmessige skattefordeler i Irland.

Apple er pålagt å etterbetale rundt 120 milliarder skattekroner til Irland, til protester både fra den amerikanske IT-giganten og irske myndigheter.

Les også: Aker Solutions permitterer 100 ansatte

Kinesisk rederi blar opp for grunnstøting i Australia

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert: