Aker-eide og Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Drilling skulle benytte et glohett riggmarked til å yppe mot John Fredriksens Seadrill.

For to uker siden annonserte Aker Drilling en emisjon på 3,6 milliarder kroner for å gå på børs, der prisintervallet lå på 19 til 27 kroner aksjen. Nå er emisjonen fulltegnet, men kursen ender i den lave enden av intervallet.

I en børsmelding fredag ettermiddag kommer det frem at kursen per aksje vil ligge på 19-22 kroner. Morselskapet Aker tegner seg for 100 millioner dollar for å beholde en eierandel på 40 prosent av selskapet.

 

Stengte boken raskt
Mens Aker Drilling-emisjonen var i full gang, kom tankreder og rigginvestor John Fredriksen inn fra sidelinjen med sin nye riggsatsning North Atlantic Drilling. Selskapet skilles ut av giganten Seadrill, og skal inneholde høyspesifikasjonsriggene i selskapet - spesialdesignet for harde værforhold på norsk sokkel.

På få timer greide North Atlantic å sikre seg 2,4 milliarder kroner, og selskapet kunne stenge boken nesten et døgn før tiden. Med andre ord greide Fredriksen på få timer det Røkke trengte to uker på.

Seadrill sitter igjen med 75 prosent av aksjene.

Arge konkurrenter
Røkkes rigger i Aker Drilling og Fredriksens rigger i North Atlantic er tilpasset de samme havområdene, og konkurrerer dermed i det samme markedet.

For tre år siden tok Røkke Aker Drilling av børs for å stanse Fredriksens oppkjøpsforsøk. Nå spørs det hva nesten kapittel blir for de to rivalene.

Les også:

Rush til Fredriksens pengemaskin

Røkke går Fredriksen i næringen

Fredriksen utfordrer Røkke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.