Styret i det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill foreslår å betaler ut et utbytte på 0,675 dollar per aksje for fjorårets siste kvartal og i tillegg betale et ekstraordinært utbytte på 0,20 dollar per aksje.

Det kommer frem i kvartalsrapporten som selskapet la frem bør børsåpning torsdag.

Seadrill fikk et underliggende driftsresultat (ebitda) på 618 millioner dollar i fjorårets siste kvartal. På forhånd var det ventet et ebitda-resultat på 615 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

I tilsvarende kvartal året før var det underliggende driftsresultatet på 486 millioner dollar.

Styret i Seadrill foreslår et utbytte på 0,675 dollar per aksje for kvartalet. På forhånd var det ventet at utbyttet ville bli på 0,66 dollar per aksje. I tillegg foreslår styret et ekstraordinært utbytte på 0,20 dollar per aksje.

I de tre foregående kvartalene av fjoråret betalte Seadrill ut et utbytte på tilsammen 1,86 dollar per aksje.

Bedring i alle virksomhetsområdene
Driftsresultatet endte på 479 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 431 millioner dollar i kvartalet før. Driftsresultatet inkluderer en gevinst på 26 millioner dollar fra salget av enheten "West Larissa".

Drifsresultatet fra virksomhetsområdet for mobile enheter, ekskludert gevinsten på salget av West Larissa, endte på 361 millioner dollar, opp fra 259 millioner dollar i det foregående kvartalet.

Bedringen skyldes ifølge selskapet at det nye boreskipet West Gemini var i drift gjennom hele kvartalet. Dette veide opp for noe ledig tid for noen av jackup-riggene.

Driftsresultatet fra virksomhetsområdet for tender-rigger endte på 75 millioner dollar, sammenlignet med 58 millioner dollar kvartalet før. Bedringen er relatert til kostnadsreduksjoner og flere engangsposter.

Driftsresultatet i virksomhetsområdet for brønnservice var på 18 millioner dollar, opp fra 16 millioner dollar i tredje kvartal. Bedringen skyldes økt aktivitet.

Netto finanskostnader var på 176 millioner dollar, opp fra 33 millioner dollar kvartalet før.

Positive effekter
- Vi venter at resultatet for årets første kvartal vil bli positivt påvirket av fullstendige kvartalsinntekter fra de nye oppjekkbare (jackup) riggene West Juno og West Leda og fra den nylig innkjøpte oppjekkbare riggen West Cressida, skriver styret i kvartalsrapporten.

I tillegg venter styret at utnyttelsesgraden for de flytende enhetene bedres.

Ifølge rapporten venter selskapet at tilstrammingen i boremarkedet vil fortsette minst til 2013.Hoveddriveren vil være en solid etterspørsel av boring drevet av høye oljepriser og begrenset tilgjengelig ny kapasitet grunnet lave bestillinger i perioden midten av 2008 til høsten 2010, skriver selskapet i rapporten ifølge TDN Finans.

Utviklingen av markedene etter 2013 vil avhenge av markedets mulighet til å finansiere spekulative bestillinger. Nybyggene ventes uansett ikke å påvirke markedene før 2013 for jackup og 2014 for ultradypt vann.

Skiller ut indrefileten
I midten av februar i år kom meldingen om at Seadrill skiller ut seks av selskapets rigger i det nye selskapet North Atlantic Drilling Ltd. (NADL). De seks riggene opererer i værharde områder og har kontrakter i Nordsjø-området.

På få timer greide North Atlantic å sikre seg 2,4 milliarder kroner, og selskapet kunne stenge boken nesten et døgn før tiden. Emisjonen var mer enn 20 ganger overtegnet.

Les mer:

Skiller ut indrefileten

Slik blir Fredriksens nye utbyttemaskin

Fredriksen banket Røkke