Carl I. Hagen vant mandag kveld kampvoteringen om plassen som listetopp i Oslo Frp under neste års kommunevalg. Han var innstilt som nummer tre, etter Camilla Wilhelmsen og Tommy Skjervold.

Wilhelmsen ble tidligere i år innstilt som ny leder i Oslo Frp, og Skjervold er leder for Østensjø Frp.

Hagen vant med 47 stemmer, mot 38 for Camilla Wilhelmsen.

Pass deg, Raymond!

Og Hagen var raskt kampklar.

– Pass deg, Raymond! sa Frp-veteranen med adresse mot Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen.

Hagen sier han gleder seg til å føre valgkamp mot Aps forslag om å innføre eiendomsskatt.

– Vi har masse skyts. Det blir en artig valgkamp, sier Hagen til NTB.

Trosset degraderingene

Før dagens avstemming hadde nominasjonskomiteen degradert Hagen i to runder. Først ble han plassert på femteplass, dernest på tredje. Før siste kommunevalg hadde Hagen førsteplassen på partiets nominasjonsliste.

Da han ble plassert på tredjeplassen 7. november gjorde Hagen det klart at han fremdeles ville stille som kandidat til førsteplassen på nominasjonsmøtet 1. desember.

– Jeg vil svært gjerne beholde den plassen dere i nominasjonsmøtet ga meg for fire år siden som nummer én på listen. Det er fordi jeg har lyst til å være med i kampen mot Arbeiderpartiet, som nå vil gjeninnføre eiendomsskatten i Oslo. Det skal vi stoppe, sa Carl I. Hagen i sin tale til nominasjonsmøtet i forkant av voteringen i kveld, ifølge NTB.

– Dere vet at jeg har en lang politisk fortid bak meg. Dere avgjør nå om jeg har en politisk framtid foran meg, sa han.

Gamle Oslo Frp hadde sammen med partilagene i Alna, Bjerke og Grünerløkka varslet at de ville utfordre nominasjonskomiteens forslag under møtet. Komiteen hadde plassert Wilhelmsen som nummer én og Hagen som nummer tre

Sterke reaksjoner

DN skrev i sommer at Hagen skal ha gitt komiteen beskjed om at han ikke er interessert i å gå på en ny runde som byråds- eller ordførerkandidat. Han skal ha vært fornøyd med å få en plass høyt nok oppe til å komme inn i bystyret. Ettersom Hagen alltid får flere tusen ekstrastemmer, er han sikret sete i bystyret uansett. Likevel skal det ha vært sterke reaksjoner da Frp-veteranen ble dyttet ned til en femteplass.

Les også: Avgjør stortingshøring om Telenor torsdag

Legger bånd på taletrengte ministre  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.