HAFJELL. - Trenden går helt klart mot mer og mer komfort. Vi ser at mange hytteeiere kjøper seg flere og flere tjenester for å kunne leve det gode livet, sier hyttemegler Stig Henning Svartor i DNB Eiendom Fritid på Hafjell.

- Folk får måkt snø og kjørt opp ved til de kommer, de får fylt opp kjøleskapet, har vaskehjelp og bestiller kokker for å lage middager til spesielle anledninger. I dag kan man få kjøpt seg nær sagt alle typer tjenester, forteller han.

I forrige uke solgte han denne hytta til 5,4 millioner kroner nær Gaiastova på Hafjell til Morten Ausland Eriksen og familien.

Eriksen nikker gjenkjennende til ønsket om komfort.

- I 10 år maste kona om hytte på fjellet. For tre år siden bygde vi hytte her på Hafjell, men jeg var skeptisk. Jeg hadde en tanke om at hytte var mye jobb, mas og slit, og det orket jeg ikke. Jeg kan godt måke litt snø for kosens skyld, men jeg gidder ikke å komme opp på hytta med en lang liste over ting jeg må gjøre hver helg, sier han til DN.

Skal ikke være et «prosjekt»

I dag er han imidlertid overbevist.

- Vi har storkost oss på hytta de siste årene. Tidligere var vi mye i Frankrike i feriene, men nå er jeg lei av å ligge på en strand hele dagen. Her oppe kan jeg bruke naturen på en annen måte. Dessuten tar det bare to timer og 15 minutter å kjøre opp fra Oslo. Det er viktig for oss. Å komme seg på hytta skal ikke være et «prosjekt».

Derfor har også familien «to av alt». De pakker bare med seg en liten bag når de skal til Hafjell. Det skal være lettvint å reise på hyttetur, understreker Morten Ausland Eriksen.

Han kaller det nye hyttekjøpet deres for et lykketreff.

- Jeg er så utrolig fornøyd. Vi ville litt nærmere Gaiastova, men det var ikke mye som passet oss perfekt. Men helt siden jeg så hytta for første gang, har jeg tenkt på den. Denne skal vi ha i mange, mange år - og etterhvert kan vi kanskje også bygge på den litt mer, sier Eriksen om den nær 200 kvadratmeter store hytta.

Les også: Dette er viktigst når vi kjøper hytte på fjellet

Jakter på komfort

Megler Stig Henning Svartor merker godt hyttekjøpernes økende komfortjakt.

- Vi har aldri solgt så mye som vi har gjort hittil i år. På Hafjell/Kvitfjell/Sjusjøen har jeg og kollegaen min solgt hytter og tomter for 110 millioner kroner siden nyttår. Snittprisen er 3,1 millioner, og den dyreste hytta jeg har solgt så langt kostet 16 millioner. Men jeg skal ha flere visninger på hytter mellom 10 og 15 millioner fremover, opplyser han.

Hans inntrykk er at folk vil bo nær alpinanlegg, skiløyper og servicetjenester. Området rundt Gaiastova, med restaurant, bar og butikk, er et av de mest populære på Hafjell.

- Mange har også høyere standard på hytta enn de har hjemme. Den siste hytta jeg solgte hadde blant annet innendørsbasseng, sier Svartor.

Morten Ausland Eriksen er storfornøyd med at de nå har garasje i kjelleren, og kan ta trappen rett opp i stuen fra bilen. At det også blir måkt foran oppkjørselen hans jevnlig, får han til å pustet lettet ut:

- Ellers måtte jeg ha kjøpt snøfreser!

- Jeg blir bare mer og mer sikker på at denne hytta er et skikkelig bra kjøp. Her skal vi ha mye kvalitetstid de neste årene, sier Oslo-mannen.

Går gjerne ned på størrelse

Hyttemegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler1 på Geilo har også inntrykk av at komfort blir mer og mer viktig.

- Beliggenheten er fremdeles det aller viktigste. Aller helst vil folk ha skiløypene rett utenfor hytteveggen og gjerne gangavstand til togstasjonen. Det skal være lettvint, sier han.

Størrelsen på hytta er ikke like viktig.

- Jeg tror at noen er villige til å ofre noe størrelse på hytta for å gå opp på komfort, sier Haatuft.

Les også:

Heftig krangel splitter alpinbygd – slåss om utleiepenger og hyttevask (+)

Bygger ut for milliarder på Kvitfjell

Kjøper ut nok en nabo

 

Se video: Janne løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.