Gjennom sitt selskap Otium kjøpte investor Tore Lie fra Rogaland den luksuriøse hytta for 13,5 millioner kroner i 2012, etter at tidligere derivatsjef Bjørn Sellæg i SEB Enskilda måtte kvitte seg med den.

Sellæg ble tidligere samme år dømt for grov utroskap og grov skatteunndragelse av 42,8 millioner, skrev DN i november 2012.

Hytta ligger i et svært eksklusivt område i den norske fjellheimen. Flere av Norges rikeste har hyttepalasser i Lunnstadlia på Hafjell nord for Lillehammer. Dette er hytter som er verdt fra 15-20 millioner kroner og oppover.

Ifølge Eiendomsregisteret fikk Otium 15,6 millioner kroner for hytta, som har seks soverom med plass til 16 mennesker og egen spaavdeling med basseng.

DN lyktes ikke å komme i kontakt med Tore Lie for en kommentar torsdag ettermiddag.

- Har aldri solgt så mye

Hafjell, Geilo og Sirdal har år etter år utpekt seg som Norges mest eksklusive vintersportssteder, og ifjor høst gikk Hafjell forbi Geilo som Norges mest eksklusive vintersportssted.

Les mer her: Hafjell på pristoppen dnPlus (DN +)

- 2016 har startet over all forventning, sier hyttemegler Stig Henning Svartor i DNB Eiendom Fritid på Hafjell til DN.

- Vi har aldri solgt så mye som vi har gjort hittil i år. På Hafjell/Kvitfjell/Sjusjøen har jeg og kollegaen min solgt hytter og tomter for over 120 millioner kroner siden nyttår. Snittprisen er 3,1 millioner, sier han.

Han legger til at de har solgt flere hytter i prissjiktet 10-15 millioner kroner, og at markedet for dyre hytter er overraskende bra om dagen.

- Hyttemarkedet så langt i år er mye, mye bedre enn ifjor, sier han.

- På én måte er det overraskende, siden vi leser så mye skrekkpropaganda om norsk økonomi og fremtidsutsiktene i avisene. Men hvis vi ser på dagens rentenivå, er det ikke overraskende. De fleste kjøperne våre kommer fra Oslo og omegn, og sitter i boliger som de har tjent veldig mye på de siste årene, sier Svartor.

Les også: - Jeg gidder ikke å komme opp på hytta med en lang liste over ting jeg må gjøre hver helg

Budrunder på hytter til 10 millioner

Hyttemegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler1 på Geilo har samme erfaring som Svartor.

- Det går veldig bra, ja. Omsetningsmessig er vi opp mellom 20 og 25 prosent så langt i år sammenlignet med samme periode ifjor. Vi ser også at vi selger flere dyre hytter i år. Og vi solgte nettopp en hytte for 9,5 millioner kroner bare to uker etter at den ble lagt ut for salg for første gang, sier han til DN.

Markedet er selektivt, men hvis objekter er riktig priset og attraktive, så går de raskt avgårde, bemerker han.

- Noe som jeg ikke har opplevd før, er at vi i år har budrunder også på hytter opp mot 9-10 millioner. Det er veldig spesielt, sier Christian Haatuft.

- Er du overrasket over at hyttemarkedet er så bra når økonomien går dårligere?

- Ja, jeg er jo det, men jeg tror det er en trend: Selv om man ikke har mer penger, er det nå mer «stuerent», ja mer «innafor» å bruke penger på en hytte, selv om den er dyr. Mange tenker nok at man investerer i helse og familie når man kjøper seg en hytte, sier Geilo-megleren.

Les også:

New Zealand kutter renten

Oljefondet ut av 54 kullselskaper

Facebook kjøper Snapchat-konkurrent  

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.