Frykten for en ny krise, en såkalt "double dip", har økt kraftig, skriver di.se.

I alle fall i obligasjonsmarkedet der store institusjonelle investorer hamstrer statsobligasjoner av redsel for nye økonomiske tilbakeslag.

Det har medført at rentene på statsobligasjoner både i London og New York har falt i august, mens de egentlig burde ha steget i takt med børsene.

Obligasjonsmarkedet er dermed ikke enig i børsenes optimisme de siste ukene, selv om aksjemarkedet gikk på en liten smell mandag.

Les også: - Står foran ny krise

- Litt forundret

- Obligasjonsmarkedet tror ikke vi kommer til å se en rask og robust veksttakt, sier Jeffrey Caughron hos finansrådgivningsselskapet The Baker Group til Bloomberg News.

Dagens Industris kommentator Gunnar Örn mener at noen av markedene må ta feil, og at enten må aksjemarkedet ha blitt grepet av irrasjonelt overmot, eller så har rentemarkedet blitt grepet av en like irrasjonell høstdepresjon.

- Vi har også vært litt forundret over dette. Det meste av økonomisk statistikk som har kommet har jo vært sterk. Man stoler på at sentralbankene ikke kommer til å sette opp renten, sier renteanalytiker Tor Borg hos boliglånsinstituttet SBAB til avisen.

Rett før finanskrisen begynte for fullt i september ifjor, var det obligasjonsmarkedet som hadde mest rett: - Markedet famler i blinde

Les også: <b>- Finanskollaps først i 2010</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.